Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Policia pomoc zachrana zivota.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com
19. augusta 2024 Správy Nitra od NitraDen.skKR PZ Nitra Diskusia()

Znepokojený syn volal o pomoc z cudziny: Policajti vykopli dvere a zachránili život muža na pokraji smrti

Rýchla reakcia policajtov zabránila tragédii, keď vykopli dvere a našli muža v kritickom stave. Po tom, ako ich kontaktoval znepokojený syn, ktorý nemal správy o svojom otcovi, policajti nezaváhali a dostali sa do domu, kde bojoval o život.

Policajti Nitrianskeho kraja predviedli rýchlosť a odhodlanie, keď ich zásah odvrátil možnú tragédiu. Všetko sa začalo oznámením, ktoré polícia prijala od syna muža, o ktorého mal vážne obavy. Susedia muža nevideli už päť dní, a keďže syn sa nachádzal v zahraničí, nemohol situáciu sám skontrolovať. Strach o otcov život ho priviedol k rýchlemu kontaktovaniu polície.

Na miesto sa ihneď dostavila hliadka z Kolárova, ku ktorej sa pripojil aj brat muža v ohrození. Situácia sa javila ako kritická, keďže na klopanie ani zvonenie nikto nereagoval. Kľúč v zámku z vnútornej strany dverí naznačoval, že muž je stále v dome, no jeho stav bol neznámy. Čas bol v tejto situácii rozhodujúci.

Policajti, ktorí mali splnené všetky zákonné podmienky, neváhali a npráp. Marek V. vykopol drevené vchodové dvere v oblasti zámku. Keď vstúpili do domu, našli muža ležať na podlahe obývačky. Aj keď bol pri vedomí, jeho stav bol kritický. Muž sa nedokázal hýbať, mal vážne problémy s komunikáciou a bol silne dehydrovaný.

Policajti mu okamžite poskytli prvú pomoc a následne privolali rýchlu záchrannú službu, ktorá muža previezla do nemocnice. Tento dramatický zásah, ktorý predviedli npor. Ing. Viktor V. a npráp. Marek V., je jasným dôkazom toho, že konajú v zmysle svojho poslania a hrdinsky zachraňujú životy.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X