Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Nitrianska galeria besedy autori dado nagy.jpg
Foto: www.facebook.com
8. augusta 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Nitrianska galéria pokračuje s bohatým programom, pripravte sa na besedu so spisovateľom a detské predstavenie

Leto v Nitrianskej galérii pokračuje bohatým programom, čaká vás literárna beseda a divadelné predstavenie pre deti.

Nitrianska galéria pokračuje v úspešnom cykle literárnych besied 4-3-2-1…, ktorý si od svojho vzniku v roku 2006 získal pevné miesto na kultúrnej scéne. Tento projekt, moderovaný literárnym odborníkom Jozefom „Dadom“ Nagyom, prináša návštevníkom možnosť stretnúť sa so súčasnými slovenskými autormi, ktorí sa preslávili svojou tvorbou a získali uznanie v literárnych súťažiach.

V auguste 2024 sa môžeme tešiť na ďalšie zaujímavé stretnutie. Tešiť sa môžete na besedu s Richardom Pupalom, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 22. augusta o 17.00 hod. na nádvorí meštianskeho domu na Samovej ulici č. 1. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presunie do Salóna Nitrianskej galérie na Župnom námestí.

Richard Pupala je známy svojimi zbierkami poviedok ako Čierny zošit či Ženy aj muži, zvieratá. Autor sa podelí o svoje literárne skúsenosti a predstaví svoju najnovšiu knihu Druhý čierny zošit. Pupala sa etabloval ako talentovaný scenárista a spisovateľ. Bol tiež opakovane nominovaný na Cenu Anasoft litera a jeho diela boli ocenené aj na medzinárodnej úrovni.

Okrem literárnej besedy sa v Nitrianskej galérii bude konať aj bábkové divadelné predstavenie pre deti s názvom Dobrý deň, pán Vlk! alebo tie najkrajšie narodeniny!. Toto predstavenie, ktoré sa uskutoční v nedeľu 18. augusta 2024 o 17.00 hod., prinesie malým divákom veselú a interaktívnu verziu príbehu o Červenej čiapočke. Deti sa môžu tešiť na vonný les, babičkine zaváraniny a možno aj na stretnutie s vlkom. Predstavenie trvá 45 minút a je vhodné pre deti od 3 rokov.

Letné besedy a predstavenia v Nitrianskej galérii sú skvelou príležitosťou, ako stráviť čas s rodinou a priateľmi v príjemnom prostredí. Príďte sa nadýchať literárnej atmosféry a užiť si zábavu s bábkami.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X