Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra cyklotrasa chodnik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Mesto Nitra/Roman Oravec - koláž NitraDen.sk
24. júla 2024 Správy Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Nová cyklotrasa Vodná-Zelokvet za 400-tisíc eur bude čoskoro hotová. Čo všetko s ňou prichádza?

Mesto pracuje na dokončovaní výstavby novej cyklotrasy Vodná-Zelokvet. Tento 1,5 kilometrový úsek, financovaný z Plánu obnovy za viac ako 400-tisíc eur, čoskoro spojí dôležité body v Nitre. Zistite viac o nových bezpečnostných prvkoch, bezbariérovom priechode a prepojení s ostatnými cyklotrasami v regióne.

Mesto Nitra sa blíži k dokončeniu novej cyklotrasy Vodná-Zelokvet v Nitre. Tento 1,5 kilometrový úsek, ktorý je súčasťou Plánu obnovy a stojí viac ako 400-tisíc eur, má za cieľ zlepšiť infraštruktúru pre cyklistov a chodcov. Práce na cyklotrase začali v polovici februára a teraz sa blíži k úspešnému dokončeniu.

Jedným z kľúčových prvkov tejto trasy je nový 156 metrov dlhý oporný múr, ktorý zabezpečuje stabilitu a ochranu používateľov trasy. Okrem toho bol dokončený aj spoločný priechod pre chodcov a cyklistov cez Bratislavskú ulicu, ktorý je vybavený osvetlením, stredovým ostrovčekom a bezbariérovou úpravou, čo výrazne zvyšuje bezpečnosť pohybu v tomto úseku.

Aktuálne sa dokončujú obrubníky a čoskoro bude položený nový asfaltový povrch. Poslednou fázou bude aplikácia vodorovného dopravného značenia, ktoré zabezpečí prehľadnosť a orientáciu na trase.

Táto nová cyklotrasa bude dôležitým spojovacím prvkom v sieti Ponitrianskej cyklomagistrály. Prepojí už zrealizované cyklotrasy popri rieke s nedávno dokončenými trasami na Klokočinu a Diely, čím umožní cyklistom pohodlný a bezpečný pohyb po celom regióne. Cyklistická infraštruktúra v Nitre sa tak stáva stále viac prepojenou a prístupnou pre všetkých milovníkov bicyklovania.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X