Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra policia nehoda.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com - koláž NitraDen.sk
24. júla 2024 Správy NitraKrimi od NitraDen.skKR PZ Nitra Diskusia()

Pozor na únavu za volantom: Mladý vodič skončil v priekope a na streche, dôvodom je práve mikrospánok

Mladý vodič zažil nepríjemný mikrospánok za volantom, ktorý viedol k dramatickej nehode v obci neďaleko Nitry. Polícia apeluje na všetkých vodičov, aby nepodceňovali signály únavy a jazdili zodpovedne.

Ranná cesta 25-ročného vodiča vozidla VW Tiguan cez obec Veľký Lapáš skončila dramatickým spôsobom, keď pravdepodobne vplyvom mikrospánku vošiel do jarku a jeho vozidlo sa následne prevrátilo na strechu.

Hoci presné okolnosti nehody, miera zavinenia a príčina sú stále predmetom vyšetrovania polície, už teraz je jasné, že únava za volantom je nebezpečný a často podceňovaný faktor.

Únava je tichým nepriateľom vodičov. Mnohí si jej prítomnosť buď neuvedomujú, alebo ju vyhodnotia príliš neskoro. Mikrospánok, ktorý trvá len niekoľko sekúnd, môže mať fatálne následky. V tomto prípade našťastie nedošlo k vážnym zraneniam.

Polícia apeluje na všetkých vodičov, aby neignorovali príznaky únavy ako zívanie, pocit nesústredenosti alebo ospalosť. Akonáhle tieto signály pocítite, okamžite zastavte na bezpečnom mieste a doprajte si krátky odpočinok. Je lepšie prísť do cieľa neskoro než riskovať nehodu. Pamätajte, že mikrospánok môže postihnúť kohokoľvek a v akomkoľvek veku.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X