Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra kostol otvorene brany.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com , www.facebook.com - koláž NitraDen.sk
19. júla 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Otvorené brány kostolov: Navštívte naše nitrianske kostoly a odhaľte ich skryté poklady

Príďte sa pozrieť na skryté poklady našich historických kostolov. Tento víkend vám ponúkajú jedinečnú možnosť objaviť kryptu a chrámový inventár počas komentovaných prehliadok. A to všetko zadarmo a bez potreby registrácie.

Tento víkend sa naskytá jedinečná príležitosť preskúmať históriu a architektúru našich nitrianskych  kostolov v rámci bezplatných komentovaných prehliadok. V nedeľu 21. júla 2024 budú od 14.00 do 17.30 hod. otvorené brány dvoch významných chrámov v našom meste, ktoré návštevníkom ponúknu možnosť spoznať ich skryté poklady a historické súvislosti.

Kostol Nanebovzatia Panny Márie na Kalvárii otvorí svoju kryptu aj samotný kostol, čo poskytne zaujímavý pohľad do minulosti tohto miesta. Krypta je často miestom, kde sú uložené pozostatky významných osobností a jej návšteva ponúka jedinečný zážitok pre každého milovníka histórie.

Ďalšou zastávkou je Piaristický kostol svätého Ladislava, kde bude pripravená expozícia chrámového inventáru. Návštevníci tu môžu vidieť vzácne predmety a artefakty, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou histórie tohto kostola. Tieto exponáty odkrývajú bohatú históriu a duchovné dedičstvo nášho regiónu.

Prehliadky sú bezplatné a nie je potrebné sa na ne vopred prihlásiť, čo z nich robí ideálnu príležitosť na spontánny výlet za poznaním. Využite túto príležitosť a strávte nedeľné popoludnie objavovaním kultúrneho a historického dedičstva, ktoré máme priamo pred nosom. Príďte a presvedčte sa sami, aké poklady ukrývajú naše kostoly.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X