Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra kniznica.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre - koláž NitraDen.sk
8. júla 2024 Zaujímavosti od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Letné dobrodružstvo s knihami a zábavou? Nitrianska knižnica prináša leto plné zábavy, vzdelávania a kultúry

Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre prináša letné dobrodružstvo plné podujatí pre všetky vekové kategórie. Od literárnych besied po zábavné a vzdelávacie aktivity, leto s knižnicou sľubuje nezabudnuteľné zážitky pre deti aj dospelých. Prečítajte si, čo všetko vás čaká.

Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pripravila pre obyvateľov a návštevníkov mesta bohatý letný program podujatí, ktorý sľubuje zábavu a vzdelávanie pre všetky vekové kategórie. Podľa riaditeľky Ing. Slavomíry Krasňanovej sa knižnica snaží rozšíriť kultúru a zábavu do všetkých kútov regiónu.

Pre prázdninujúce deti pripravila knižnica špeciálne podujatia. Každý pondelok budú v hlavnej budove knižnice prebiehať Prázdninové pondelky s Prečítaným letom a na pobočke Klokočina sú pripravené Prázdninové pondelky s tvorivými dielňami. Stredy budú venované Letnému čítaniu vonku v Mestskom parku na Sihoti, kde si deti môžu na dekách vychutnať rozprávky.

Dospelých určite zaujme Interaktívna prezentácia Mateja Šišku, známeho ako Slavobor Nitriansky, ktorá sa bude konať 16. júla o 8.30 hod. v sídle CHKO Ponitrie. V druhej polovici leta sa uskutoční aj prednáška Miroslava Eliáša o 360. výročí oslobodenia Nitry a protitureckej ofenzíve.

Jedinečným projektom je aj Pohyb medzi knihami, séria aktívnych cvičení s inštruktorkou Monikou Orlíkovou. Cvičebné pomôcky poskytuje sponzor podujatia, športová predajňa Intersport Nitra, takže účastníci si nemusia nosiť nič okrem vhodného oblečenia.

Pred krátkou letnou prestávkou projektu Knižnica – miesto, kde to žije, ktorý podporil Fond na podporu umenia, sa uskutoční piata literárna beseda so spisovateľkou Andreou Rimovou. Besedy budú pokračovať na jeseň tohto roka.

Nechýbajú ani obľúbené aktivity ako Klub spoločenských hier a stretnutia Klubu Nezábudka Nitra, ktorý pomáha ľuďom s duševnými problémami. Letný swap oblečenia a doplnkov, spolu s burzou kníh za zvýhodnené ceny, ponúkne návštevníkom možnosť obmeniť svoju domácu knižnicu aj šatník.

Príďte si užiť leto plné zábavy, vzdelávania a kultúry s Krajskej knižnicou Karola Kmeťka v Nitre. Každý si tu nájde to svoje. Podrobný program nájdete na stránke KKKK.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X