Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Prof ivan hricovsky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com

Úmrtie profesora Ivana Hričovského: V Nitre pôsobil desaťročia a zohral kľúčovú úlohu pri vzniku fakulty na SPU

Profesor bol dlhodobým pilierom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, vynikal ako odborník v ovocinárstve a záhradníctve a zanechal nezmazateľný odkaz na nielen slovenskom záhradníctve.

Úmrtie prof. Ing. Ivana Hričovského, DrSc. hlboko zasiahlo celú Nitru. O jeho úmrtí informovala stránka venujúca sa radám do záhradky od samotného profesora. Profesor Hričovský umrel 2. júla 2024 vo veku 92 rokov.

S Nitrou bol úzko spätý, dlhodobo pôsobil na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Profesor bol dlhodobým členom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre, kde pôsobil ako vedecko-pedagogický pracovník na Katedre ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva.

Bol významným odborníkom v oblasti ovocinárstva a záhradníctva, neúnavným propagátorom svojho odboru a zohral kľúčovú úlohu pri vzniku Fakulty záhradného a krajinného inžinierstva na SPU v Nitre. Profesor Hričovský ovplyvnil mnoho odborníkov svojím výskumom a pedagogickou činnosťou, vychoval generácie záhradníkov a ovocinárov pre potreby praktickej záhradníckej praxe.

Okrem svojej akademickej práce prednášal, viedol praktické inštruktáže, a publikoval množstvo odborných kníh a článkov. Bol aktívnym členom redakčných rád a prispieval do viacerých časopisov. Profesor tiež zanechal svoj odkaz v Slovenskej televízii a Slovenskom rozhlase prostredníctvom svojich odborných príspevkov a rozhlasových relácií.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X