Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra nehoda tragedia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Polícia SR - Nitriansky kraj, Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR - koláž NitraDen.sk
28. júna 2024 Správy NitraKrimi od NitraDen.sk Diskusia()

V kraji došlo k hroznej nehode: Zrazil sa vlak s autobusom, hlásia niekoľko mŕtvych aj zranených

Tragická nehoda na železničnom priecestí v kraji si vyžiadala životy siedmich ľudí. Vlak Eurocity vrazil do autobusu, ktorý sa práve pohol po zdvihnutí závor. Na mieste zasahujú záchranári, hasiči aj policajti, ktorí poskytujú aktuálne informácie.

Všetky záchranné zložky zasahovali vo štvrtok 27. júna pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala krátko po 17.00 hod. na Dvorskej ceste II/1503 v Nových Zámkoch. Vlak Eurocity, smerujúci z Nových Zámkov, narazil na železničnom priecestí do autobusu.

Podľa informácií TV JOJ bolo priecestie krátko pred zrážkou uzavreté a autobus spolu s ďalšími vozidlami stál pred spustenými rampami. Po zdvihnutí závor a vypnutí signalizácie sa autobus pohol, no v tom momente na priecestie vrazil prichádzajúci vlak.

Nehoda si podľa informácií Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR vyžiadala sedem životov a ďalších zranených. Na miesto nehody okamžite vyslali päť pozemných ambulancií a tri záchranárske vrtuľníky.

Cesta v danom úseku bola úplne neprejazdná pre autá aj vlaky. Podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko Vladimíry Bahýlovej došlo k nehode na chránenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou.

Podľa správ TV JOJ sa v autobuse malo viezť 8 cestujúcich a vodič. Vo vlaku sa viezlo približne 200 cestujúcich, pre ktorých spoločnosť zabezpečila náhradnú dopravu do Štúrova. Žiadna z obetí sa nenachádzala vo vlaku. Zranení z autobusu a rovnako aj rušňovodič boli prevezení do nemocníc v Nitra a Bratislave.

Vodič autobusu, podľa informácií spoločnosti Arriva, bol skúsený 53 ročný šofér, ktorý jazdil od roku 1988. Momentálne je mimo ohrozenia života a bol prevezený do nemocnice vrtuľníkom. Riaditeľka pre obchod a komunikáciu Petra Helecz uviedla, že ostatným cestujúcim v autobuse boli poskytnuté dva náhradné autobusy.

Vyšetrovanie presných okolností tejto tragickej nehody pokračuje a polícia na mieste zabezpečuje všetky potrebné dôkazy. Aktuálne informácie budú poskytované priebežne, ako sa situácia vyvíja.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X