Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra okolo slovenska.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Mesto Nitra - koláž NitraDen.sk
25. júna 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skSITA Diskusia()

Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska mieria aj do Nitry, pripravte sa na dopravné obmedzenia

Nitra bude hostiť druhú etapu medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, kde sa predstaví aj Peter Sagan a ďalšie hviezdy svetovej cyklistiky. Podujatie si vyžiada viaceré dopravné obmedzenia, ktoré zasiahnu centrum mesta a okolité oblasti.

Nitra zažije vo štvrtok hviezdy svetovej cyklistiky, keď sa v meste uskutoční druhá etapa medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Pre fanúšikov cyklistiky to bude jedinečná príležitosť vidieť naživo svetové cyklistické hviezdy, vrátane slovenskej legendy Petra Sagana. Tento veľký športový sviatok sa koná od stredy do nedele a Nitra je už tradične jeho súčasťou, keďže sa tu štartovalo už 27-krát.

Štart druhej etapy sa vo štvrtok 27. júna na pravé poludnie začne v Nitre a cyklisti sa vydajú smerom k zámku v Hlohovci. Tento významný športový deň si však vyžiada viaceré dopravné obmedzenia hlavne v centre mesta, no tie ovplyvnia dopravu v celom meste. Všetky zmeny budú na mieste označené dočasným dopravným značením, ktoré by mali vodiči pozorne sledovať a riadiť sa pokynmi polície.

Priamo v deň prejazdu Nitrou, teda vo štvrtok 27. júna, bude uzavretá časť Farskej ulice v čase od štvrtej ráno do jednej popoludní. Ide o veľmi krátky úsek od križovatky Farská – Školská po Palárikovu ulicu. Po Školskej ulici budú môcť autá jazdiť, avšak v opačnom smere ako doteraz, čo znamená, že z Farskej sa po Školskej dostanete na Piaristickú ulicu.

Cyklisticke preteky okolo slovenska obmedzenia nitra 2.png
Foto: Mesto Nitra

Obmedzenia nastanú aj v parkovaní. Od 25. júna od 18.00 do 27. júna do 13.00 hod. bude zakázané parkovať na parkovisku na Wilsonovom nábreží. Rovnako, 27. júna od 4.00 do 13.00 hod. nebude možné parkovať na Palárikovej ulici a na Štefánikovej triede. Vodiči by mali rešpektovať dočasné značenie, inak môžu byť ich vozidlá odtiahnuté.

Zmeny sa dotknú aj autobusov mestskej dopravy. Vo štvrtok od 4.00 do 13.00 hod. bude MHD vylúčená z Palárikovej a zo Štefánikovej ulice v úseku od pešej zóny po hlavnú križovatku. Dočasne budú zrušené aj niektoré zastávky MHD v spomínanej lokalite.

Cyklisticke preteky okolo slovenska obmedzenia nitra 1.png
Foto: Mesto Nitra

Zrušené budú zastávky Centrum, Mlyny a Palárikova. Linky MHD obslúžia zastávku Fraňa Mojtu a následne zastávky pri Mlynoch. Taktiež spoločnosť Transdev upozorňuje na meškania MHD, hlavne krátko po 12.00 hod.

Pre všetkých fanúšikov cyklistiky je tento deň v Nitre jedinečnou príležitosťou vidieť svetový pelotón na vlastné oči. Sledujte aktuálne informácie a buďte pripravení na dopravné obmedzenia, aby ste si tento športový sviatok užili bez zbytočných komplikácií.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X