Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Divadlo andreja bagara v nitre program leto.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: NitraDen.sk
21. júna 2024 Správy Nitra od NitraDen.skDAB Diskusia()

Ani v lete nemajú v DAB prázdniny: Divákov čaká hudobný galaprogram a za zatvorenými bránami prebieha údržba

Aj počas leta je v Divadle Andreja Bagara v Nitre rušno. Prebieha tu totiž vždy údržba a opravy techniky, a zároveň toto leto pripravuje veľký hudobný galaprogram.

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre bude mať aj túto sezónu rušné leto. Hoci divadlo pre divákov zatvára svoje brány, v zákulisí prebiehajú intenzívne práce na údržbe a opravách divadelnej techniky. Súčasne prebiehajú prípravy na jubilejnú 75. sezónu 2024/2025, ktorá prinesie štyri nové premiéry a množstvo sprievodných podujatí.

Nová sezóna sa symbolicky začne počas osláv Nitra, milá Nitra. Divadlo ponúkne divákom veľký hudobný galaprogram, kde zaznejú piesne z najslávnejších muzikálov, ktoré boli uvedené na javisku DAB. Tento galaprogram sa uskutoční na Svätoplukovom námestí v Nitre v sobotu 6. júla o 19.00 hod. Riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy uviedol, že program bude neskôr zaradený do repertoáru divadla, aby ho mohli vidieť aj tí, ktorí sa nemohli zúčastniť na námestí.

Počas letných mesiacov prebieha v divadle údržba techniky, priestorov, rôzne opravy, revízie a technické úpravy. „Je to množstvo práce, ktorú musíme počas niekoľkých týždňov zvládnuť, aby divadlo mohlo v septembri opäť plnohodnotne fungovať,“ vysvetlil Dóczy.

Riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy pripravil už aj nový projekt rozvoja divadla na najbližších päť rokov. V decembri 2024 mu končí funkčné obdobie a plánuje opäť obhajovať post riaditeľa. „Okrem umeleckých projektov pripravujeme v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom rozsiahle investície do modernizácie divadla. Okrem plánovanej rekonštrukcie fasády je to aj veľká modernizácia javiskovej techniky. Oba projekty sa pohybujú rádovo v miliónoch eur,“ dodal Dóczy.

Divadlo Andreja Bagara v Nitre teda čaká rušné a produktívne leto plné údržby, opráv a príprav na veľkú jubilejnú sezónu. Nová sezóna sľubuje plno zaujímavých premiér, spolupráce s akademickými inštitúciami a bohatého sprievodného programu, ktorý poteší všetky vekové kategórie divákov.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X