Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra dobro trh.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Dobro.trh - koláž NitraDen.sk
20. júna 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Dobro.trh prichádza do Nitry: Tržnica sa zmení na čarovné miesto plné skvelých ľudí, pridajte sa aj vy

Pripravte sa na udalosť, ktorá mení svet na lepšie a krajšie miesto. Dobro.trh mieri do Nitry s jedinečným konceptom. Cieľom je premeniť staré veci na financie podporujúce miestne neziskové organizácie. Tento dobročinný bazár, inšpirovaný úspešným projektom Dobro.sekáč, bude hostiť bohatý program pre celú rodinu v Mestskej tržnici.

Aj nepotrebné a staršie veci môžu pomôcť ohrozeným skupinách, a zároveň potešiť niekoho ďalšieho. Takto funguje aj Dobro.trh, ktorý mieri do Mestskej tržnice. Uskutoční sa v nedeľu 23. júna 2024 od 10.00 hod. A stará nitrianska tržnica sa tak premení na miesto plné štedrosti a komunitnej podpory.

Obyvatelia Nitry majú teraz možnosť výhodne nakupovať, alebo naopak, zbaviť sa nepotrebných vecí a prispievať zároveň. Základný princíp je jednoduchý: ľudia darujú svoje nepotrebné veci, ktoré sa následne predávajú s cieľom podporiť miestne neziskové organizácie.

Projektu Dobro.sekáč funguje už 4 roky a za ten čas sa podarilo predať viac ako tisíc položiek a vyzbierať 8 500 eur na rôzne charitatívne projekty po celom Slovensku. Spoluorganizátorka Hana Matúš hovorí: „Dobro.trh je viac než len klasické trhovisko či second hand. Pre mňa je oslavou trvalej udržateľnosti, cirkulárnej ekonomiky a najmä solidarity medzi ľuďmi. Aj vďaka dobro.sekáču a dobro.trhu stále vidíme dobro v ľuďoch.“

Podujatie podporuje mesto Nitra a Nitrianska komunitná nadácia. Okrem pestrého tovaru a neziskových organizácii sa návštevníci môžu tešiť na bohatý sprievodný program. Ten zaŕňa prednášku Cesta okolo sveta s Kikou Belicovou, divadelné predstavenie, hudobné vystúpenia, dielne pre deti, ukážky prvej pomoci a mnoho ďalšieho.

Dobro.trh je príležitosťou nielen na nákupy, ale aj na zdieľanie dobra a posilnenie komunity. Vstup na akciu je voľný a určený je pre všetkých, ktorí chcú prispieť k pozitívnej zmene svojím spôsobom.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X