Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Psie zápasy NR kraj
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Facebook/Kristína Kovešová, Polícia Slovenskej republiky - koláž NitraDen.sk
17. júna 2024 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.sk Diskusia()

Brutálne psie zápasy sa konali aj v Nitrianskom kraji, prebehla veľká policajná razia

Na kameru prehovoril muž, ktorý videl na vlastné oči zúboženého bojového psa.

Psie zápasy predstavujú nelegálny šport, ktorý je vo väčšine krajín zakázaný. Ide o boj medzi psami až do momentu, kým jeden z nich nevládze pokračovať alebo zomrie.

Psy, ktoré sú trénované na boj, majú mnoho zranení a brutálne sa s nimi zaobchádza. Stále sa však nájdu ľudia, ktorí sa zabávajú na bojujúcich psoch a práve s nimi sú v kontakte organizátori psích zápasov.

Našli desiatky psov

Moderátorka Kristína Kövešová na svojom Facebooku informovala o veľkej razii enviropolície proti organizátorom psích zápasov. Tieto zápasy sa mali odohrávať nielen v Nitrianskom, ale aj Žilinskom a Trnavskom kraji.

Psie zápasy NR kraj
Psy často bojujú na smrť.Foto: Facebook/Kristína Kovešová

Enviropolícia našla pri prehliadkach desiatky psov plemena Americký pitbulteriér a dôkazy súvisiace s nelegálnou trestnou činnosťou. Drevené činky, bežiace pásy pre psov, čipy, steroidy, páčidlá na otváranie papule či veterinárne preukazy patrili organizátorom zápasov.

psie zápasy NR kraj
Pri razii sa našli bežiace pásy pre psov.Foto: Facebook/Kristína Kovešová

„Videl som psa, ktorý mal veľké diery v podpazuší… Podľahol zraneniam,“ opísal svedok. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody 5 rokov.

Pohrebisko psov

Na psie zápasy sa môže dostať ktorýkoľvek pes, a to dokonca aj váš domáci miláčik, ak sa vám stratí. Istý muž vlani stratil svojho Amerického staforda. Všade ho hľadal, vypísal dokonca aj finančnú odmenu, avšak neúspešne.

Ozvali sa mu obyvatelia z obce Marcelová pri Komárne a muž sa vybral na miesto. Svojho psa síce nenašiel, avšak pri obci si všimol dvoch iných psov v hroznom stave a ihneď volal veterinárov.

Veterinárka uviedla, že jeden z nájdených psov mal staré aj nové rany a bol podľa nej použitý na zápasy. Druhý pes nežil a bol zahrabaný v hnoji.

Prípadu sa ujala enviropolícia. Kövešová upozorňovala na kradnutie psov na psie zápasy v tejto lokalite aj v minulosti.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X