Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra kynek kupalisko zaplavy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Mesto Nitra - koláž NitraDen.sk
17. júna 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Nočný prívalový dážď spôsobil v Nitre ďalšie záplavy, voda opäť zatopila Kynek a tentokrát aj mestské kúpalisko

Nočný prívalový dážď spôsobil v nedeľu v Nitre ďalšie záplavy, ktoré opäť postihli už cez týždeň zaplavenú mestskú časť Kynek. Tentokrát zaplavilo aj mestské kúpalisko, kde sa práve začala letná sezóna. Obyvatelia a návštevníci čelia ďalším problémom po nedávnych záplavách.

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy. Najviac zasiahnutou oblasťou bola mestská časť Kynek, kde voda opäť zaplavila ulicu Nad Hrabinou.

Obyvatelia sa ešte nespamätali z pondelkových záplav, a už musia čeliť novým škodám. V pondelok 10. júna mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu a na mieste zasahovali hasiči, ale aj pohotovostná vojenská jednotka, či dokonca skvelí dobrovoľníci spomedzi obyvateľov mesta. Voda s blatom zaplavila domy a pivnice a dostala sa aj do áut.

Nešťastie tentokrát neobišlo ani mestské kúpalisko, ktoré v sobotu prvýkrát privítalo návštevníkov na začiatku letnej sezóny. Nočný prívalový dážď však zaplavil časť technického zariadenia, čo si vyžiadalo okamžité uzavretie niektorých bazénov.

Oznamujeme verejnosti, že v dôsledku nočného prívalového dažďa prišlo k zaplaveniu časti technického zariadenia kúpaliska. Z uvedeného dôvodu budú zasiahnuté bazény dočasne zatvorené,“ informovalo kúpalisko na sociálnej sieti. Pracovníci počas dňa odčerpávali vodu zo strojovne a výška škôd zatiaľ nebola vyčíslená.

Obyvatelia Nitry si užívali otvorenie kúpaliska len jeden deň. V nedeľu sa ale napokon podarilo otvoriť aspoň plavecký bazén a detské bazény. Kvôli záplavám zvolal primátor Marek Hattas krízový štáb, ktorý bude hľadať riešenie, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X