Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra policia kontrola.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, Polícia SR Nitriansky kraj - koláž NitraDen.sk
12. júna 2024 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skKR PZ Nitra Diskusia()

Vodiči, zbystrite pozornosť: Policajti budú hliadkovať s cieľom na zvýšenie bezpečnosti na cestách

V Nitrianskom kraji sa uskutoční špeciálna dopravná kontrola s cieľom znížiť dopravnú nehodovosť. Policajné hliadky budú kontrolovať dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi, ako aj ostatných povinností vodiča vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke.

Policajná akcia je vyhlásená na stredu 12. júna 2024 a prebiehať bude v celom kraji v čase od 16.00 do 20.00 hod. Osobitná kontrola v Nitrianskom kraji je zameraná na zvýšenie bezpečnosti na cestách.

Veľká kontrola má za cieľ pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť v regióne a zaistiť, aby vodiči dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä zákazy týkajúce sa požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok pred alebo počas jazdy.

Policajti budú hliadkovať na vybraných miestach a kontrolovať vodičov, aby zistili, či nejazdia pod vplyvom alkoholu alebo drog. Prípadne sa zamerajú aj na to, či vodiči dodržiavajú ostatné povinnosti vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd.

Tento zámer je motivovaný štatistikami dopravných nehôd, ktoré ukazujú, že vybrané faktory sú jednou z hlavných príčin nehôd na cestách. Podľa prehľadu nehôd za 23. týždeň roku 2024 sa v Nitrianskom kraji stalo celkovo 30 dopravných nehôd. Pri týchto nehodách bola jedna osoba usmrtená a 10 ďalších bolo ľahko zranených. V troch prípadoch boli vodiči pod vplyvom alkoholu, čo zvýrazňuje potrebu dôkladnejších kontrol a preventívnych opatrení.

Dopravné hliadky budú v tento deň obzvlášť pozorné na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Vodiči by mali byť pripravení na časté kontroly a dbať na to, aby neporušovali zákon. Každý, kto bude prichytený pri jazde pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, čelí prísnym sankciám.

Polícia vyzýva všetkých vodičov, aby jazdili bezpečne, dodržiavali dopravné predpisy a boli ohľaduplní voči ostatným účastníkom cestnej premávky. Bezpečnosť na cestách je spoločnou zodpovednosťou nás všetkých a len spolu môžeme prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd a ochrane ľudských životov.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X