Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra krajska kniznica karola kmetka v nitre.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre, Michael Szatmary, František Kozmon - koláž NitraDen.sk
7. júna 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Počas júna čaká návštevníkov Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre bohatý program plný autorov aj výstavy

V júni pripravila Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pre návštevníkov nával známych osobností zo sveta literatúry a kultúry. Samozrejmosťou sú už aj stretnutia Klubu Nezábudka.

Krajskú knižnicu Karola Kmeťka (KKKK) v Nitre v júni navštívia známe osobnosti zo sveta literatúry a kultúry. Pred letnými prázdninami, tu vďaka projektu Knižnica – miesto kde to žije, stretnete ďalšieho spisovateľa – Františka Kozmona. Beseda pod taktovkou Dada Nagya sa uskutoční v pondelok 10. júna o 16.00 hod.

V rámci festivalu Divadelná Nitra zažijete vďaka spolupráci v KKKK v Nitre aj výnimočnú besedu s obľúbenou slovenskou spisovateľkou Vandou Rozenbergovou. Tento literárny podvečer s autorkou a moderátorom Dadom Nayom si užijete v stredu 12. júna o 16.00 hod. Pozvanie do Nitry prijal tiež stand-up komik a autor knihy Lokálny sexsymbol Michael Szatmary. Ten v nitrianskej knižnici vystúpi v utorok 11. júna o 15.30 hod.

V druhej polovici júna má Knižnica ešte pripravenú besedu pre fanúšikov komiksu a ilustrátorského umenia. Autor Martin Jurík a ilustrátor Martin Luciak prídu v pondelok 17. júna o 9.30 hod. deťom a fanúšikom komiksov predstaviť svoj nový komiks s názvom Nukleus.

Pozrieť si môžete aj výstavy, medzi ktorými nájdete fresky venované téme Jozefa Murgaša, modely áut, ručne vyrábané sviečky, ukážku kníh z hudobného úseku alebo výber z výtvarných prác odovzdaných počas súťaže Čítajte s nami.

Program už tretí mesiac dopĺňajú stretnutia Klubu Nezábudka zamerané na duševné problémy a ich riešenie. Stretnutie moderujú psychologička Martina Hagarová a peer konzultantka Kristína Petrovičová. Uskutoční sa v stredu 12. júna od 15.30 v študovni a v utorok 25. júna od 15.30 v spoločenskej miestnosti.

Účasť na Klube Nezábudka je bezplatná. Ostatné podujatia sú zdarma v rámci platného čitateľského preukazu, bez platného preukazu je vstup na podujatie spoplatnený sumou 1 euro.

Klub nezabudka.jpg
Foto: Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X