Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra ukf univerzita tretieho veku.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: UKF, Lubo Balko, R - Oddelenie médií - koláž NitraDen.sk

Myslíte si, že štúdium je len pre mladých? Omyl! Študenti nad 50 rokov v Nitre valcujú univerzitu

Univerzita tretieho veku mala aj počas tohto roka úspech, absolventi si čoskoro prevezmú osvedčenia. Noví študenti nad 50 rokov sa už môžu hlásiť na budúci akademický rok.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre ponúka v rámci Univerzity tretieho veku (U3V) atraktívne vzdelávacie programy pre dospelých a seniorov. Ak máte 50 rokov a viac, a chuť rozšíriť si obzory, prihláste sa na niektorý z kurzov a plňte si svoje sny aj na dôchodku.

Jedinou podmienkou prijatia, okrem veku, je absolvovaná maturitná skúška. U3V ponúka široké spektrum atraktívnych teoretických aj praktických programov, ktoré sú vedené odbornými lektormi. Frekventanti, ktorí v produktívnom veku nemali dostatok času na rozvíjanie svojich záujmov, si teraz môžu pod odborným vedením UKF plniť svoje sny, tráviť voľný čas aktívne a prehlbovať svoje sociálne vzťahy.

Univerzita konstantina filozofa ukf nitra univerzita tretieho veku
Foto: UKF, Lubo Balko, R - Oddelenie médií

Univerzita tretieho veku pri UKF si za dlhé roky svojej existencie získala dobré meno. Do jej lavíc zasadli nielen obyvatelia Nitry a blízkeho okolia, ale aj študenti zo vzdialenejších miest ako Levice, Vráble, Topoľčany, Šurany, Nové Zámky, Nováky, Smolenice, Hlohovec, Trnava, Bratislava, Prievidza či Lučenec. V minulosti sa medzi frekventantmi našiel aj 90-ročný pán, dnes sú najstaršími účastníkmi osemdesiatnici.

V tomto akademickom roku U3V pri UKF ukončí 24 absolventov, ktorí študovali tri vzdelávacie programy – Náboženstvo včera a dnes (jednoročný), Anglický jazyk pre začiatočníkov (2-ročný) a Anglický jazyk pre mierne pokročilých (2-ročný). V piatok 14. júna 2024 o 13.00 hod. sa v Sieni Konštantína Filozofa uskutoční odovzdanie Osvedčení o absolvovaní vzdelávacieho programu – absolventi U3V si ich preberú z rúk prorektorky pre vzdelávanie UKF v Nitre Jany Duchovičovej,“ informuje Mária Ivančíková z Rektorátu – Oddelenia vzdelávania UKF v Nitre.

V tomto roku ukončilo prvý alebo druhý ročník U3V 214 účastníkov, ktorí študujú programy ako Informačné technológie, Anglický jazyk, Putovanie naprieč dejinami, Digitálna fotografia a kamera, Psychológia pre tretí vek, Dejiny výtvarného umenia a výtvarná tvorba, či Ľudové remeslá.

Univerzita konstantina filozofa ukf nitra univerzita tretieho veku
Foto: UKF, Lubo Balko, R - Oddelenie médií

Frekventanti týchto programov pripravujú výstavu svojich prác, ktorá sa uskutoční 11. júna 2024 o 14.30 v Galérii Univerzum na Pedagogickej fakulte UKF. Kurátormi výstavy sú prodekanka PF Adriana Récka, lektori Ján Huňady, Miroslav Šebo a Ján Širka. Výstava bude prístupná verejnosti do 30. júna 2024 v pracovných dňoch od 8.00 do 17.00 hod.

Pre budúci akademický rok 2024/2025 ponúka UKF nové vzdelávacie programy U3V ako Vademecum sociálno-zdravotno-právneho povedomia pre seniorov, Židovský kultúrny fenomén v stredoeurópskom kontexte, Anglický jazyk pre začiatočníkov, Anglický jazyk pre mierne pokročilých, Náboženstvo včera a dnes, Putovanie naprieč dejinami, Filozofia pre 21. storočie, Politické vedy – ako porozumieť politickému životu, Slovenský jazyk pre cudzincov zo slovanských krajín, Vzdelávanie v osobnej a pracovnej bezpečnosti, Ľudové remeslá.

Vzdelávacie programy sú v ponuke štyroch fakúlt a záujemcovia sa na ne môžu prihlásiť do konca augusta 2024 poštou alebo mailom. Prihlášky a ďalšie informácie budú k dispozícii na univerzitnom webe UKF.

Neváhajte a využite túto jedinečnú príležitosť na vzdelávanie a sebarealizáciu aj vo vyššom veku. Školné na jeden akademický rok je pre zamestnaných záujemcov 120 eur, pre dôchodcov a držiteľov preukazu ZŤP 80 eur. Pridajte sa k stovkám spokojných študentov a rozšírte si svoje vedomosti na Univerzite tretieho veku pri UKF v Nitre.

Univerzita konstantina filozofa ukf nitra univerzita tretieho veku
Foto: UKF, Lubo Balko, R - Oddelenie médií

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X