Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ohnisko opekanie nitra opekacka gril grilovanie borina.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, Canva, Mesto Nitra - koláž NitraDen.sk
5. júna 2024 Správy Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Opekačka v Nitre: Kde si môžete opekať či grilovať v meste? Tu nájdete ohniská

V Nitre nájdete niekoľko oficiálnych ohnísk, hoci ich nie je toľko, koľko by sme si priali, ale aspoň nejaké tu nájdeme.

Leto sa blíži a teplo láka na posedenie v prírode, prípadne obľúbené opekanie, či grilovanie. To je možné aj v Nitre, ale len na vyhradených miestach, na to určených. Ktoré sú to a kde si môžete bezpečne opiecť obed, či večeru?

Sieť ohnísk sa rozrastá a každý rok tiež prebieha ich údržba a príprava na novú sezónu. Opekacia sezóna začína s prvými teplými dňami a končí až neskoro na jeseň. Tento rok sú už tiež pripravené ohniská a nové grily, prebehli tiež opravy na tých starších.

Nové a novo-zrekonštruované ohniská spĺňajú vyššie štandardy bezpečnosti. V Nitre nájdete niekoľko oficiálnych ohnísk, hoci ich nie je toľko, koľko by sme si priali, ale aspoň nejaké tu nájdeme.

Dôležité je poznamenať, že tie oficiálne sú vždy označené tabuľou ako miesto na kladenie ohňa. Na nevyznačených určite oheň nerozkladajte. Rovnako je zakázané oheň rozkladať počas zvýšeného nebezpečenstva požiarov. V takom prípade platí zákaz kladenia ohňov aj na vyhradených miestach.

Ak chcete opekať v prírode, mali by ste dodržiavať kódex opekača:

  • Oheň zakladajte iba v ohnisku na vyhradenom mieste.
  • Drevo skladujte minimálne dva metre od ohniska.
  • Oheň pred odchodom uhaste vodou a pahrebu rozhrabte.
  • Nikdy nenechajte oheň bez dozoru. Po vašom odchode sa môže rozfúkať vietor a riziko požiaru sa tým výrazne zvyšuje.
  • Nepúšťajte nahlas hudbu, nerušte zver a ostatných návštevníkov.
  • Pri odchode zanechajte piknikové miesto čisté a bezpečné, uistite sa, že po opekaní neostali prázdne fľaše, plechovky a iné odpadky.

Kde v Nitre si teda môžete rozložiť oheň a opiecť si špekáčiky, či ugrilovať si mäso alebo zeleninu? Na Zobore nájdete hneď dve oficiálne ohniská, a to Kameňolom Malá Skalka a na vrchole Pyramídy. Ohnisko tiež nájdete na Klokočine vedľa Family Centra na Dolnočermánskej.

Na Borine je nové oddychové miesto s altánkom a posedením, samozrejme vrátane ohniska. Ohnisko na opekanie je aj v Hideparku. Najnovšie sú grily a ohniská so stolovaním aj v Starom parku na Sihoti.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X