Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra divadlo andreja bagara premiera mnisky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: F. Csekeiová, www.facebook.com - koláž NitraDen.sk
30. mája 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skDAB Diskusia()

Muzikál Mníšky prichádza do Nitry: Divadlo Andreja Bagara pripravuje skvelé predstavenie plné hudby, humoru a tanca

Nová divadelná sezóna začne v DAB vo veľkom štýle, hneď prvou premiérou sezóny bude muzikál Mníšky. Muzikál Mníšky (v origináli Nunsense) je komediálny muzikál, ktorý napísal Dan Goggin.

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vstúpi do nového divadelného roka vo veľkom – začalo totiž s prípravou známeho muzikálu Mníšky. Tento muzikál sa stal v krátkom čase fenoménom po celom svete. Réžie tohto slávneho diela sa v DAB ujíma režisér Karel Škarka. Mníšky boli preložené do 21 jazykov a uvedené vo viac ako päťtisíc produkciách. Premiéra muzikálu je naplánovaná na 20. a 21. septembra 2024.

Muzikál Mníšky rozpráva príbeh piatich mníšok, ktoré sa ocitnú v núdzi. Situácia si vyžaduje, aby mníšky zohnali veľkú sumu peňazí pre svoju farnosť. Ako riešenie vidia mníšky benefičné predstavenie, počas ktorého každá z nich objavuje a prezentuje svoj jedinečný talent.

V priebehu príbehu však nič nevychádza podľa plánu, čo vedie k množstvu humorných situácií, ako aj k hviezdnym muzikálovým kreáciám, umeniu stepu, baletnému tancu a komickým zvratom.

Diváci sa môžu tešiť na pestrú zostavu postáv. Stretávame sa s Matkou Predstavenou, bývalou cirkusovou umelkyňou, a jej pravou rukou, sestrou Máriou Hubertou, ktorá má na starosti novicky.

Mníška Róberta Anna zas vyrastala na ulici, zatiaľ čo sestra Mária Lea je novicka túžiaca stať sa prvou mníškou – primabalerínou. Päticu dopĺňa roztomilá sestra Mária Amnézia, ktorá stratila pamäť po úraze, keď jej na hlavu padol krucifix.

Mníšky sú skvelou kombináciou žánrovo rozmanitej hudby Dana Goggina, pretkanou vtipnými situáciami z útrob kláštora. Je to dielo plné láskavého humoru a ľudskosti, ktoré sú v dnešnej dobe obzvlášť dôležitou esenciou,“ dopĺňajú tvorcovia muzikálu.

Divadlo Andreja Bagara tak prichádza s dielom, ktoré sľubuje nielen skvelú zábavu, ale aj dojemné momenty a nezabudnuteľné hudobné zážitky. Pripravte sa na nezabudnuteľný večer plný smiechu, tanca a hudby. Nezmeškajte premiéru tohto svetoznámeho muzikálu v Nitre.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X