Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Predzáhradka v Nitre
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov, Lucia Sroka Martišková - koláž NitraDen.sk
26. mája 2024 Zaujímavosti od NitraDen.sk Diskusia()

Rozprávková predzáhradka v Nitre robí radosť okoloidúcim, je plná kvetov

Ľudia chvália prácu šikovnej obyvateľky a obdivujú jej predzáhradku, keď idú okolo.

Jar je obdobím, keď sa prebúdza príroda. Kvitnú rastliny, stromy majú svieže zelené listy a trávniky sú zelené. Ožívajú aj panelákové predzáhradky v Nitre, ktoré sú plné farieb.

Mnoho ľudí trávi v exteriéri čoraz viac času a užívajú si teplé slnečné počasie. Niektorí z nich sa s radosťou vracajú na adresu Petzwalova 5. Dôvodom je krásna predzáhradka, ktorá púta pozornosť už z diaľky.

Nechýbajú kvety a skalky

V zakvitnutej predzáhradke možno nájsť fialové, žlté, ružové, červené či fialové kvety. Okrem samotných rastlín sú súčasťou predzáhradky aj rôzne okrasné trávy, skalky a kríky.

predzáhradka v Nitre
Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov, Lucia Sroka Martišková

Ide o prácu šikovnej obyvateľky, ktorá je mamou pani Lucie. Jej dcéra sa pochválila fotografiami predzáhradky na Facebooku.

Niektorí obyvatelia túto predzáhradku už dôverne poznajú a obdivujú ju vždy, keď idú okolo. Mnohí milovníčku kvetov za jej prácu chválili.

predzáhradka v Nitre
Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov, Lucia Sroka Martišková

„Nádhera, tak by to malo byť pred každým panelákom a domom, hneď by bol svet krajší,“ napísala pani Mária. Krásna kvetinková záhradka,“ myslí si pani Jaroslava.

predzáhradka v Nitre
Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov, Lucia Sroka Martišková

V Nitre sa súťažilo

Mesto pred niekoľkými rokmi každoročne vyhlasovalo súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku. Súťaž mala podnietiť obyvateľov k tomu, aby sa viac zapájali do skrášľovania svojho obydlia.

Súťaž prebiehala do polovice letných prázdnin a výherca získal hodnotné vecné ceny. Naposledy sa táto súťaž konala v roku 2019.

Čo si myslíte o súťaži, ktorá hľadala najkrajšiu predzáhradku alebo balkón?

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X