Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Andrej DAnko konflikt pumpa nitra
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, Canva, www.facebook.com
20. mája 2024 Správy NitraKrimi od NitraDen.sk Diskusia()

Ďalší škandál Andreja Danka: Tentoraz mal vyvolať konflikt na čerpacej stanici pri Nitre

Pravdepodobne opitý podpredseda parlamentu Andrej Danko údajne vyprovokoval konflikt na pumpe pri Nitre, kde vyrazil veci z ruky nevinnému mužovi. Svedkovia potvrdili, že Danko sa správal agresívne a incident vyvolal pobúrenie verejnosti. Tieto informácie zverejnil poslanec Juraj Šeliga.

Neďaleko Nitry došlo ku konfliktu, ktorého stredobodom mal byť podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko. O incidente informuje poslanec za stranu Demokrati Juraj Šeliga s tým, že keď túto informáciu dostal, nechcel jej veriť: „…povedal som si nikto nemôže byť tak šialený, aby pár hodín po útoku na predsedu vlády “vyskakoval” do bežného občana, no potvrdilo sa to.“

Podľa Šeligu sa incident odohral v stredu večer na pumpe pri Nitre. Danko, údajne v opitom stave, vyprovokoval konflikt s bežným občanom, ktorý tam stál v rade pri pokladnici. Bez zjavného dôvodu mal Danko vyraziť mužovi veci z rúk. Šeliga uviedol: „“Čo čumíš” provokuje Danko a o chvíľu mobil a cukríky letia vzduchom. Ochranka okolo, upokojovala situáciu..

Podľa svedkov sa Danko správal agresívne, jeho správanie videli všetci prítomní, predavačky aj zákazníci. Podľa slov Šeligu boli na miesto privolaní policajti a dodáva, že na pumpe sú kamery. „Neviem, čím sa previnil pán, ktorý stál v stredu večer na pumpe pred Nitrou. Prišiel do cesty Andrejovi Dankovi. Neviem, čím sa previnili iní, keď dookola musia na svoju adresu počúvať nadávky a útoky,“ píše Šeliga.

Dodal, že Danko nemení rétoriku a nesnaží sa pochopiť, čo sa stalo. „Plus keď vidím, že Andrej Danko nemení rétoriku, nijako sa nesnaží pochopiť čo sa stalo, tak to zverejňujem, lebo nielen to čo sa stalo v Handlovej je absolútne neprijateľné. Hlúpe a neakceptovateľné je aj to, aby podpredseda parlamentu, opitý, vyrážal veci z rúk a dovoľoval si na obyčajného človeka, čakajúceho v rade na pokladňu. O to viac, keď je to v deň útoku na predsedu vlády…,“ uzavrel v statuse Šeliga.

Juraj Šeliga dúfa, že sa Andrej Danko za svoje správanie ospravedlní a situáciu vysvetlí. Tento incident len pridáva k napätému politickému prostrediu a zvyšuje verejný tlak na politikov, aby sa správali zodpovedne a s úctou k občanom.

K situácii sa pre portál Plus jeden deň vyjadrila policajná hovorkyňa Viktória Borloková: „Uvedenú udalosť zo dňa 15.5.2024, ku ktorej došlo na čerpacej stanici na R1 smer Trnava, evidujeme ako podozrenie zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu podľa § 49 ods. 1 písm. d) zákona č. 372/1990 o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Vo veci je momentálne vykonávané objasňovanie, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie.

Na situáciu mala reagovať aj hovorkyňa SNS, ktorá pre rovnaký portál vydala vyhlásenie. „Jediné, čo sa odohralo a takých konfliktov bolo v ten deň viacej, že pri návrate z Banskej Bystrice z operácie predsedu vlády, išiel predseda SNS na WC A ODZADU NAŇHO slovne reagoval neznámy človek, návštevník pumpy. Ten sa otočil a dal mu najavo, že si neželá byť obťažovaný. Žiadna ochranka ani nikto iný nemuseli zasahovať. Trvalo to pár sekúnd bez akýchkoľvek dôsledkov a konfliktov, “ uviedla hovorkyňa SNS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X