Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Medzinarodny den deti kolaz.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.nitra.eu , Divadlo Andreja Bagara v Nitre, NitraDen.sk SH
29. mája 2023 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Deň detí v Nitre: Takýto program pre deti vás počas dňa čaká na rôznych miestach

Deň detí je oslavou určenou deťom a ich právam. Je to medzinárodný sviatok, ktorý sa slávi vo viacerých krajinách na svete 1. júna. Deň detí veľmi obľúbeným sviatkom a je venovaný deťom všetkých vekových kategórií.

Tento deň sa  aj v Nitre oslávi rôznymi spôsobmi a aktivitami, ktoré majú za cieľ potešiť a zabaviť deti. Deň detí je tiež príležitosťou na zdôraznenie dôležitosti práv detí a vytvorenie povedomia o ochrane ich práv a dobrej starostlivosti. V školách a médiách sa často organizujú vzdelávacie programy a kampane na podporu práv detí a ich zdravia.

Čo a kde vás teda čaká počas osláv Dňa detí v Nitre?

Deň detí v Divadle Andreja Bagara

Divadlo Andreja Bagara (DAB) konečne oslávi Deň detí v plnej miere, v uplynulých rokoch v oslavách bránila pandémia. Deťom tak na ich sviatok pripravilo DAB bohatý program. Pripojí sa ním k celomestským oslavám Medzinárodného dňa detí, ktoré sa konajú v sobotu 3. júna.

Herci DAB aj so živou kapelou vystúpia o 14.00 na pešej zóne so spevom piesní z novej inscenácie Zlatá lýra. Vo Veľkej sále ponúkne deťom o 17.00 hod. rozprávku na motívy legendy o bájnom anglickom ľudovom hrdinovi Robinovi Hoodovi.

Predstavenie Robina Hooda na Deň detí bude zároveň poslednou možnosťou vidieť tento príbeh o šľachetnom zbojníkovi, ktorého ospevovali už stredoveké ľudové povesti. Deň detí v nitrianskom divadle bude pokračovať aj po predstavení. Divákov čaká autogramiáda s účinkujúcimi herečkami a hercami, detská recepcia a množstvo darčekov.

Medzinárodný deň detí v centre mesta

Deň pre deti s bohatým programom je pripravený aj na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. Na pešej zóne vystúpia 3. júna, okrem divadelníkov, aj I. nitrianske mažoretky, Talentárium – prehliadka talentov z CVČ Domino, tanečná škola Old School Brothers. Večer sa pripravte na žrebovanie o ceny.

Na Svätoplukovom námestí budú pripravené zábavné stanovištia, kde môžete zbierať pečiatky a budete zaradení do zlosovania o ceny. Program pripravili Rozprávkové DOMINO, Centrum Slniečko, jazyková škola VAGeS, Slovenský červený kríž. Ukážky činnosti predvedú aj Okresný hasičský a záchranný zbor, Policajný zbor SR a Mestská polícia Nitra. Vstup na podujatie voľný.

Deň detí v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu

V sobotu 3. júna vás čaká bohatý program aj v priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea. Pripravená je jazda detským elektrickým vláčikom aj vlakom Nitrianskej poľnej železnice, prehliadku skanzenu, tvorivé dielne s MK Zobor, maľovanie na tvár. Na podujatie prídu aj hasiči s ukážkami techniky a ich práce a až k múzeu vás odvezie aj turistický vláčik. Nezabudnite si špekáčiky, bude pripravené aj ohnisko.

Akcia sa koná v priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea, vstup je cez bránu B5 (Dlhá 92, Nitra). Podujatie sa koná 3. júna v čase od 9.30 do 17.30 hod. Vstup na podujatie je bezplatné, jazda vlakom, vláčikom a prehliadka skanzenu je spoplatnená podľa platného cenníka.

Oslava dňa detí s Mareenou

V sobotu 3. júna v bod.K7 je pripravený bohatý program k Medzinárodnému dňu detí. Tešiť sa môžete na tvorivý aj tanečný workshop, divadelné predstavenie, maľovanie na tvár aj občerstvenie. Vstup je voľný.

Deň detí na bicykli

Rozpohybujte sa spolu na bicykloch a spoznajte pritom zákutia mesta. Bezplatná prehliadka vás čaká 3. júna, zraz je o 10.00 hod. na parkovisku Jesenského ulica. Trasa jazdy je Jesenského – popri rieke – pri Chrenovskom moste – Ul. B. Slančíkovej – Trieda A. Hlinku – Dlhá – Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre. Nie je potrebné vopred sa prihlásiť a podujatie je zadarmo.

Koncert pri príležitosti Medzinárodného dňa detí

Koncert odohrajú najmenší žiaci ZUŠ J. Rosinského. Uskutoční sa v Synagóge 1. júna od 17.00 do 18.30 hod. Vstup je voľný.

Truck Country

Počas víkendu 2. a 3. júna sa na janíkovskom letisku uskutoční aj Truck Country. Okrem fascinujúcich truckov je pre deti pripravená jumping párty, autogramiáda KH Nitra a bubnová show CAMPANA BATUCADA.

Deň detí v nákupných centrách

V OD Nitra (Prior) sa uskutoční Deň detí 4. júna. Vystúpia Labková Patrola, Kúzelník Talostan, Škola tanca, Divadlo Natraky, zábavný klub s Mimoňmi.

V OC MAX je pripravené vystúpenie Divadla Žihadlo Cirkus Pepele. Čaká zábavný program plný humoru, pesničiek, dobrej nálady a napokon aj fotenie s maskotmi, disco-tancovačka.

Centro Nitra ponúka skvelé odmeny za kupóniky, ktoré získate v rôznych súťažiach v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu. Pripravené sú hry, súťaže a zábava.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X