Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Parkovanie parkovacie miesta mestsky urad nitra.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, maps.google.com
7. apríla 2022 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Parkovanie pred Mestským úradom v Nitre mení pravidlá, zvýši sa aj cena parkovného

Úprava parkovného má motivovať ľudí parkovať inde. Dochádzalo totiž k prípadom, že tu ľudia parkovali aj celé dni.

Parkovisko pred Mestským úradom v Nitre má slúžiť klientom. Nové pravidlá a upravené parkovné má zabrániť tomu, aby bolo parkovisko preplnené autami. Klienti tak nemajú kde zaparkovať.

Nové pravidlá vyhradzujú parkovanie len na prvých dvoch plochách parkovísk pre klientov. Každý tu tak môže pohodlne zaparkovať a svoje záležitosti na mestský úrad. Vyhradených je pre tieto účely 24 miest. Pre zamestnancov a pre mestských poslancov úradu sú vyhradené miesta zboku úradu.

Zmena sa týka aj sadzieb za parkovné. Klienti zaplatia ako v treťom okruhu. Prvá hodina je za 20 centov a každá ďalšia začatá hodina je za 1,50 eur. Ako uvádza mesto, takto nastavené sumy majú motivovať ľudí, aby tu parkovali naozaj iba na čas nevyhnutný na vybavenie svojich vecí na úrade.

Stávalo sa totiž, že vodiči tu nechali autá a odišli za prácou do iných firiem v okolí. Prípadne mesto registruje aj takých, ktorí tu zaparkovali a prešli na stanicu a odišli za prácou do iných miest.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X