Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Foto k vystave_2.jpg
Foto: Nitrianska galéria
24. marca 2022 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Výstavou λήθη – Lethe v Nitrianskej galérii vás prevedú jej autor a kurátorka

Kolekciou vystavených malieb sa autor predstavuje ako maliar intenzívne sa zaujímajúci najmä o portrét.

Príďte si vychutnať výstavu λήθη – Lethe za prítomnosti jej autora a kurátorky, ktorí vám jednotlivé diela podrobnejšie predstavia. Komentovaná prehliadka sa uskutoční v priestoroch Nitrianskej galérie v Galérii mladých v sobotu 26. marca o 15.00 hod.

Výstavou vás prevedie sám autor diel Richard Marco a kurátorka Ľudmila Kasaj Poláčková. Ide o prvú samostatnú výstavu autora, ktorá je v Nitre prvou zo série piatich výstav spracúvajúcich tému pominuteľnosti a zabudnutia v rôznych galerijných inštitúciách na Slovensku.

Kolekciou vystavených malieb sa autor predstavuje ako maliar intenzívne sa zaujímajúci najmä o portrét. Návštevník bude konfrontovaný napríklad so zobrazením detskej lebky či s apropriáciou „Ostrova smrti“ Arnolda Böcklina, resp. portrétom „Kráľovnej noci“ – neexistujúcej podoby Margaréty Brabantskej.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X