Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Slovenska polnohospodarska univerzita nitra mapy.jpg
Foto: ilustračné, www.google.com

Univerzita v Nitre sa stala členom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory

Univerzita má zriadenú vlastnú materskú školu, v ktorej vzdeláva deti v oblasti výživy, zdravého životného štýlu a ekológie.

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre sa stala členom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK). Ako ďalej zhodnotila hovorkyňa SPPK Jana Holéciová, členstvom SPU v komore sa ešte viac prepoja všetky úrovne vzdelávania na Slovensku.

Absolventi škôl budú podľa nej efektívnejšie pripravení na prácu v poľnohospodárstve a potravinárstve reagujúcom na zelené a inovatívne trendy 21. storočia.

Prehlbuje vzdelávanie spotrebiteľov

SPU prehlbuje vzdelávanie spotrebiteľov o poľnohospodárstve a potravinárstve, a to od útleho detstva až po univerzitu a nastavuje vysokoškolské štúdium presne podľa požiadaviek praxe.

Univerzita má totiž zriadenú vlastnú materskú školu, v ktorej vzdeláva aj trojročné deti v oblasti výživy, zdravého životného štýlu a ekológie.

SPPK zas stojí za projektom Hovorme o jedle, ktorým približuje agropotravinárstvo žiakom základných škôl a projektom Podpor svoj odbor vzdelanie starších žiakov na stredných odborných školách.

Implementácia a smerovanie univerzity

Rektorka SPU Klaudia Halászová podotkla, že univerzita ako aktívny člen SPPK bude môcť reagovať na aktuálne požiadavky praxe a hľadať čo najintenzívnejšiu implementáciu do vzdelávacieho a vedeckého smerovania univerzity.

Považujem za nesmiernu výhodu, ak vieme nastaviť profiláciu našich študentov aj podľa toho, čo si žiadajú poľnohospodári a potravinári. Doba sa mení obrovskou rýchlosťou, vzdelanie preto musíme ešte viac nasmerovať tak, aby si našich absolventov doslova pýtali na slovenskom vidieku či v potravinárskych fabrikách,“ konštatovala.

Podľa predsedu SPPK Emila Macha sa komore otvárajú viaceré možnosti na to, aby nielen zintenzívnili vzdelávanie mladých ľudí, ale aby ešte viac priblížili výrobu potravín, slovenský vidiek, prácu so zvieratami a v sadoch aj najmenším deťom.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X