Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tribúna pred CVČ Domino
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Facebook/ Mesto Nitra
29. decembra 2021 Správy Nitra od NitraDen.skFacebook Diskusia()

Schátranej tribúne v Nitre definitívne odzvonilo, čoskoro ju celú zbúrajú

Na mieste starej tribúny a ihriska, kde sa kedysi hrala hádzaná, by mal vyrásť malý park.

Práce na odstraňovaní sa začali ešte v auguste tohto roku. Tribúna pred CVČ Domino bola v dezolátnom stave a jej väčšina je už zbúraná.

Ako informuje mesto na Facebooku, aktuálne prebieha odstránenie murovaných tribún a dovoz stavebného odpadu. Celková cena prác sa vyšplhala na 18 480 eur s DPH.

Priestor bývalého ihriska bol dlhodobo uzavretý. „Hrali sme sa tam hádzanú Nové Sady… to boli časy,“ zaspomínala si pani Ľubica v diskusii.

Mesto má už jasnú víziu, čo vznikne na priestore po zbúraní. Po dokončení urbanisticko-architektonickej štúdie a vypracovaní projektovej dokumentácie má začať realizácia malého parku, tzv. pocket parku.

„Na bývalom hádzanárskom ihrisku tak vznikne kvalitný verejný priestor. Revitalizácia ihriska prinesie viac zelene a vznikne miesto pre trávenie voľného času rodičov, detí a mládeže,“ dodalo mesto.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X