Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Sakury
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Facebook/ Mesto Nitra
17. decembra 2021 Správy Nitra od NitraDen.sknitra.sk Diskusia()

Nitra dostala do daru sakury, vysadili ich na Klokočine

Až 25 nových stromov skrášľuje úsek medzi Hviezdoslavovou a Baničovou ulicou.

Ak bývate na Klokočine a v týchto dňoch ste prechádzali miestom medzi Hviezdoslavovou a Baničovou ulicou, možno ste si všimli najnovší prírastok sídliska. Ide o 25 sakúr.

Mestu ich do daru venovala nitrianska spoločnosť SE Bordnetze – Slovakia s. r. o. Spoločnosť oslavuje tento rok 25 rokov fungovania a pri príležitosti osláv darovala 25 mladých stromov.

Keďže ide o japonskú firmu, výber sakúr bol symbolický. Práve tento druh stromu je pre Japonsko typický. Názov sakura je označenie pre čerešňu ako rastlinu a hlavne pre jej kvet. Existuje až 200 variantov stromu.

O umiestnení stromov rozhodoval aj Odbor životného prostredia Mestského úradu v Nitre. Klokočina sa vybrala z dvoch dôvodov – pozemok je v správe mesta a nemal by tam byť problém s inžinierskymi sieťami. Mesto chcelo taktiež na Klokočine doplniť verejnú zeleň.

Na Klokočinu sa osadili mladé sakury, ktoré majú obvod kmeňa zhruba 12 až 14 centimetrov. Keď podrastú, vytvoria na sídlisku peknú alej.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X