Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
rozbité dvere
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, Gettyimages
8. decembra 2021 Správy Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Klokočinu trápi bezdomovec Ján, najnovšie poškodil vchodové dvere za takmer 1000 eur

Obyvatelia hlásili problém s bezdomovcom už na viacerých miestach.

Vo štvrtok 2. decembra zasahovala na Benkovej ulici na Klokočine nitrianska mestská polícia. Privolal ju pán Tomáš, ktorý bol svedkom vyčínania bezdomovca Jána.

Chcel sa ísť vyspať do tepla

Pán Tomáš videl, ako Ján na ulici s vchodmi č. 3, 5 a 7 vykopával zadné vchodové dvere. Na č. 7 vykopol dvere úplne. Dôvodom vyčínania bezdomovca bolo podľa obyvateľa to, že sa chcel ísť vyspať do tepla.

Keď hliadka dorazila, bezdomovec na mieste už nebol. Pre Nitradeň to potvrdil náčelník mestskej polície v Nitre Erik Duchoň. Polícia následne kontaktovala domovníka vchodu za účelom vyčíslenia spôsobenej škody.

Domovník uviedol, že Službyt vyčíslil škodu v rozsahu 700 – 800 eur. „Pre podozrenie z trestného činu bola na miesto privolaná hliadka policajného zboru, ktorá si prípad prevzala na doriešenie,“ uzavrel Duchoň.

Objavil sa na viacerých miestach

Bezdomovec Ján je v Nitre varený-pečený a poznajú ho už viacerí miestni obyvatelia. Pán Tomáš uviedol, že osobne vie o bezdomovcovi dva mesiace. Stretol ho aj jeho sused a keď Jána vyháňal z vchodu, bol agresívny a niečo si stále hundral.

Pod príspevkom na sociálnej sieti, v ktorom pán Tomáš informoval o bezdomovcovi, napísali svoje skúsenosti aj ďalší ľudia. Videli ho pri Kauflande, poliklinike či na Jurkovičovej ulici. Polícia potvrdila, že evidujú viacero sťažností na bezdomovca.

Ján má dlhé čierne kučeravé vlasy, môže mať okolo 175 centimetrov. Je štíhlej postavy a podľa pána Tomáša má okolo 40 rokov.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X