Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
RUSOVCE: Rímske hry 2009
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Gladiátorské zápasy a ukážky výstroje a výzbroje skupiny TOSTABUR (Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel) počas Rímskych hier 2009 v Antickej Gerulate. Rusovce, 12.september 2009. Foto: SITA/Nina Bednáriková
9. augusta 2013 ZaujímavostiSpoznávaj kraj od NitraDen.skSITA, © SITA 2013 ilustračné: SITA/AP

Mesto Šurany si pripomenie 350. výročie vpádu Osmanov

Tostabur – Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel z Bratislavy predvedie súboje a praktické ukážky bojového umenia uhorských vojakov a osmansko-tureckých janičiarov

NITRA 9. augusta – Program venovaný 350. výročiu vpádu Osmanov na naše územie a dobytiu Šurianskeho hradu pripravuje Mesto Šurany a Mestské múzeum Šurany. V synagóge bude 10. augusta o 15:00 prezentácia dvoch nových kníh šurianskeho autora Miroslava Eliáša Šuriansky hrad v archeológii a Zabudnutí hrdinovia protitureckých bojov. Vystúpi súbor dobovej hudby Musicantica Slovaca z Mojmíroviec, ktorý zahrá hudbu z dôb uhorsko-osmanských bojov. Tostabur – Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel z Bratislavy predvedie súboje a praktické ukážky bojového umenia uhorských vojakov a osmansko-tureckých janičiarov. Hosťom bude šermiarsky majster Peter Koza. Pozvanie na podujatie „Victis honos! Sláva víťazom – česť porazeným“ prijala veľvyslankyňa Tureckej republiky Lebibe Gülhan Ulutekin. Agentúru SITA o tom informoval správca Mestského múzea Šurany Miroslav Eliáš.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X