Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Stvorenie titulka.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre
10. septembra 2020 Správy NitraPR od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Stvorenie od bulharskej režisérky a výtvarníčky Magdaleny Miteva uvidia diváci v KD Močenok

Inscenácia je inšpirovaná biblickými aj vedeckým teóriami o počiatku sveta a upúta malých aj veľkých divákov. 

Na slovenskú scénu prichádza inscenácia od bulharskej režisérky a výtvarníčky Magdaleny Miteva. Dramaturgiu má pod palcom Nikoleta Tužinská a predstavenie vedie Mariana Cibulková. Stvorenie diváci uvidia v Kultúrnom dome Močenok 13. septembra o 15.00 hod. Lístky je možné zakúpiť si v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre (SDKS), prípadne rezervovať na 037/652 25 86 či mailom [email protected].

Inscenácia čerpá inšpiráciu z biblických a vedeckých teórií o počiatku sveta. Jej cieľom je okrem jednoduchého prerozprávania známych príbehov, aj snaha zachytiť ich spoločnú podstatu a kombinovať ich. Zachytáva vznik života a divákom necháva priestor na úvahy o veľkoleposti týchto momentov.

Nechce nájsť jedinú pravdu, ale zdôrazňuje krásy prírody okolo nás. „Využíva techniku čierneho divadla, ktorou nadväzuje a odkazuje na podobné úspešné inscenácie z minulosti Starého divadla. Zároveň vďaka jedinečným scénickým možnostiam, farebnosti a dávke tajomstva naplno podnecuje fantáziu detí aj dospelých,“ popisuje inscenáciu SDKS.

Stv 1.jpg
Foto: Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre
Stvorenie
Foto: Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre
Stvorenie
Foto: Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre
Stvorenie
Foto: Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X