Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Rúška vyrobené v chránenej krajčírskej dielni Donna Rosi v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 spôsobeným koronavírusom (2019-nCoV) na Slovensku. Bratislava, 16. marec 2019.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, SITA/Branislav Bibel
16. marca 2020 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Mesto nechce čakať na podporu štátu, plánuje vyrábať vlastné rúška a dodávať ich tam, kde ich potrebujú

Mesto informovalo o iniciatíve vyrábať vlastné rúška, chýba im materiál aj pracovníci.

V Nitre sa taktiež snažia brániť rozširovaniu koronavírusu, ako to len ide. Najnovšie vyzvalo mesto k pomoci s výrobou rúšok.

Mesto podľa informácií nakúpilo už aj nejaký materiál, avšak aj pomoc od ochotných obyvateľov neodmieta. Dôležité je, aby boli látky, plachty či prestieradlá vypraté aspoň na 60 stupňov Celzia. Potom je potrebné ich zabaliť do igelitového vrecka a ozvať sa mestu s takto pripraveným balíkom. Kontaktovať môžu záujemcovia prostredníctvom mailu [email protected] laebo na facebooku.

Taktiežmesto prosí dobrovoľníkov, ktorí by boli ochotní pomôcť s výrobou rúšok. „Vy ich ušijete a my ich dodáme tam, kde ich bude najviac potreba,“ doplnilo mesto vo svojom facebookovom statuse. V komentároch sa tiež zapojilo Staré divadlo KArola Spišáka, ktoré je taktiež ochotné sa zapojiť a pomôcť.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X