Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Zupny dom galeria wiki.jpg
Foto: ilustračné, commons.wikimedia.org Autor: Ladislav Luppa – Vlastné dielo, CC BY-SA 4.0,
30. septembra 2019 Podujatia a akcie NitraKoncerty od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Prvý koncert EnsembleSpectrum v rámci Galérie hudby 2019 sa odohrá už v utorok

Mladí hudobníci odohrajú výnimočný koncert s témou slovenskej avantgardy 60. rokov.

Návštevníci sa môžu tešiť na prvý z koncertov v rámci medzinárodného cyklu komorných koncertov Galérie hudby. Na prvom koncerte zaznie výnimočný program s témou slovenskej avandgardy 60. rokov v interpretácií súboru mladých zanietených hudobníkov.

Koncert EnsembleSpectrum sa uskutoční 1. októbra o 19.00 hod. v Nitrianskej galérii. V programe sú zahrnuté zvučné mená ako I. Hrušovský, J. Sixta, I. Zeljenka, L. Kupkovič, J. Pospíšil, J. Malovec. EnsembleSpectrum je komorný súbor špecializujúci sa na hudbu 20. a 21. storočia. Vyvinul sa z túžob študentov VŠMU uvádzať menej známe diela, ktorých zdolanie často predstavuje mentálnu a technickú výzvu.

Dnešní členovia súboru študovali na vysokých hudobných školách (VŠMU, Guildhall School of Music and Drama, Kunstuniversität Graz), profesionálne pôsobia v rôznych slovenských orchestroch a telesách. Umeleckým vedúcim je skladateľ a dirigent Matej Sloboda, ktorý je zároveň aj dramaturgom koncertného programu.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X