Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Olympiada materskych skol nitra.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: nitra.sk
17. júna 2019 Zaujímavosti od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Deti z nitrianskych materských škôl si vyskúšali, aké to je zúčastniť sa olympiády na vlastnej koži

Viac ako dve desiatky nitrianskych škôlok sa zúčastnili olympiády materských škôl na Atletickom štadióne v Nitre.

Malí športovci sa zúčastnili ceremónií pred začiatkom olympiády, ako na tých skutočných. Najprv priniesli olympijský oheň, mali slávnostný nástup olympijských bohýň z MŠ Alexyho a dokonca i zložili sľub malých športovcov s prísahou. Taktiež aj rozhodcovia museli zložiť sľub, ktorým sa zaviazali k spravodlivému rozhodovaniu v duchu fair play.

Do letnej olympiády materských škôl sa zapojilo celkovo 84 detí z 21 škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry. Mladí športovci sa najprv rozcvičili s Dúhalkou a potom mohli začať s výkonmi na Atletickom štadióne TJ Stavbár Nitra. Súťažilo sa v troch disciplínach a to v člnkovom behu, skoku do diaľky a v hode loptou.

Výborné športové výkony podali všetky deti a to aj napriek horúcemu počasiu. Z prvého miesta sa napokon tešili súťažiaci z MŠ Čajkovského, z druhého miesta olympionici z MŠ Ľudovíta Okánika a bronzové medaily si odniesli škôlkari z MŠ Nábrežie mládeže. Tento rok šlo už o 22. ročník športovej olympiády MŠ.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X