Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Poliklinika parovce mapy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: www.google.com
30. mája 2019 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Najstaršia nitrianska poliklinika bude bezbariérová a vybuduje sa aj parkovisko zo zadného vstupu

Zmiznúť by mali čoskoro bariéry aj v poliklinike na Párovciach a to napríklad aj vybudovaním výťahu.

Bezbariérovosť v Nitre prebieha postupne a na viacerých miestach, ako napríklad stavebnými úpravami vo verejných budovách, nájomných bytoch, či prostredníctvom vhodnej úpravy chodníkov, priechodov pre chodcov a ciest pre ľudí nielen so zdravotným postihnutím.

Bezbariérový vstup bude pred vchodom do polikliniky aj na všetkých toaletách. Plánované je tiež osadenie výťahu, ktorý tam citeľne chýba. Využijeme tiež voľný priestor od zadného vstupu do polikliniky bližšie k Párovskej ulici na vybudovanie chýbajúcich parkovacích miest,“ povedal mestský poslanec Ján Greššo.

Mestské zastupiteľstvo taktiež podporilo návrh investičnej akcie. Výbor mestskej časti sa o jej realizáciu snažil posledné štyri roky. Práce na odstraňovaní bariér sa začnú po vyhodnotení procesu verejného obstarávania.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X