Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
futbal-fanusikovia-trnava-zilina-nitra-zapas.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: SITA/Martin Havran
3. mája 2019 Šport NitraFutbal od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Počas stredajšieho zápasu Žiliny proti Trnave došlo k značným škodám na nitrianskom štadióne. Spôsobili ich trnavskí fanúšikovia

V Nitre sa konalo finále Slovenského pohára, po jeho skončení mesto vyčísľuje škody po fanúšikoch.

Hoci futbalové finále prinieslo do mesta oživenie, trnavskí fanúšikovia spôsobili aj značné škody. „Hokejoví fanúšikovia Nitry môžu ísť príkladom pre trnavských futbalových fanúšikov v tom, že fandiť sa dá aj slušne,“ dodáva hovorca Nitry Tomáš Holúbek. Pred zápasom prebiehalo všetko pokojne. Fanúšikovia zaplnili ulice inak prázdneho centra mesta a aj napriek tomu, že občas skandovali a pokrikovali, vďaka policajnému dozoru prebehlo všetko pokojne. Taktiež plynulý bol aj predzápasový tisícový pochod trnavských fanúšikov.

Trnavskí fanúšikovia sa však dlho takpovediac neudržali na uzde a rozvášnený dav výtržníkov začal ničiť nový nitriansky štadión. „Škody na našom štadióne budú zrejme vysoké, nejde len o vytrhané sedadlá a zničené zábrany. Zničený je aj nový trávnik, ktorý bol na viacerých miestach vypálený pyrotechnikou,“ povedal viceprimátor Nitry Daniel Balko. Mesto si teraz kladie otázku, či chvíľkové oživenie centra mesta stálo za to, čo nasledovalo.

Ak bude extrémizmus v športe pretrvávať, nebude možné rozvíjať športovú turistiku

Mesto informovalo, že usporiadateľ finále, Slovenský futbalový zväz, zobral za všetky pochybenia zodpovednosť na seba a sľúbil úhradu všetkých škôd. „Nechceme skúmať, ako sa prepašovala pyrotechnika na zápas, prečo indivíduá v maskách neboli vytiahnuté z davu a súdené za porušenie zákona, ako je možné, že tisícový dav vtrhol na ihrisko medzi hráčov. Vieme, že nič s toho sa nemalo stať,“ doplnil viceprimátor.

Nitra by sa rada pridala k západnému trendu športovej turistiky, avšak podotýka, že tým pádom je nutné z nej vytesniť výtržníkov a extrémistov. V opačnom prípade budú tribúny počas zápasov zívať prázdnotou. „V prípade časti fanúšikov Trnavy ide o dlhodobý problém s ich správaním. Poriadok si musí urobiť v prvom rade vlastný klub a jeho fans. Nitra na príklade hokejových fanúšikov ukazuje, že sa to dá. A ak náhodou príde k nejakému neprístojnému správaniu, nemá fanklub problém spolupracovať s klubom či políciou,“ uzatvára hovorca Nitry.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X