Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pod Borinou
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj: EIA / zámer investora

V Nitre má vzniknúť vežový bytový dom, bude mať celkovo 18 nadzemných podlaží

Podľa zámeru, ktorý bol odoslaný na Ministerstvo životného prostredia SR za účelom posúdenia vplyvov na životné prostredie, vznikne v Nitre obytná zóna nazvaná „Pod Borinou“.

Ako sa píše v zámere, investorom projektu je spoločnosť s ručením obmedzením Pod Borinou, s.r.o. so sídlom v Bohdanovciach nad Trnavou. Zámerom navrhovateľa je výstavba štyroch samostatne stojacich bytových domov. Pôjde o polyfunkčný vežový dom A1, bodové domy B1, B2 a sekciový dom C1. Podľa zámeru budú mať nižšie domy (B1, B2, C1) štyri plné a jedno ustupujúce nadzemné podlažie. Vežový bytový dom A1 má celkovo 18 nadzemných podlaží.

Investor plánuje začiatok výstavby na jún 2019 a ukončenie by chcel stihnúť do októbra 2021. „Navrhovaná činnosť je situovaná v intraviláne mesta Nitra – mestská časť Klokočina. Predmetná obytná zóna je rozdelená na 4 samostatné prístupné bytové domy,“ uvádza sa v zámere.

„Predmetná obytná zóna je rozdelená na 4 samostatne prístupné bytové domy – polyfunkčný vežový dom A1, bodové domy B1, B2 a sekciový dom C1. Pozemok určený pre výstavbu je v širších vzťahoch vymedzený mestskou triedou Hviezdoslavova na SZ, Železničiarskou ul. a železničným koridorom na SV, zástavbou rodinných domov na HV, cintorínom a prírodným masívom Borina na JZ. Pozemok je v súčasnosti nevyužívaný, nachádza sa na ňom viacero stavieb v havarijnom stave a nefunkčných spevnených plôch, ktoré bude potrebné pred výstavbou odstrániť,“ dopĺňa investor vo svojom zámere.

Pod Borinou
zdroj: EIA / zámer investora

Celkový počet bytov a apartmánov má byť 168, najväčšiu časť budú tvoriť 2-izbové byty, ktorých bude až 91. Zvyšné bytové jednotky ponúknu 1-izbové byty, 3-izbové a 4-izbové byty.

Ako zdôvodnenie potreby realizácie tejto navrhovanej činnosti investor uviedol, že príchod automobilového priemyslu do Nity sa prejavil aj na realitnom trhu. „Nové pracovné príležitosti prilákali ľudí z iných regiónov a stúpol záujem o kúpu a prenájom bytov. Predmetom predkladaného zámeru je výstavba 4 bytových domov z dôvodu tohto zvýšeného záujmu o bývanie. Príčinou záujmu o výstavbu v danej lokalite je výhodná poloha a dobrá dochádzková vzdialenosť ako aj nadväznosť na plánovanú výstavbu 7 nízko podlažných bytových domov. Riešené územie v súčasnosti nie je zastavané žiadnymi využívanými podzemnými ani nadzemnými objektmi,“ napísal investor vo svojom zámere.

Predbežné investičné náklady neboli zatiaľ vyčíslené, určené budú rozpočtom v ďalšom stupni.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X