Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
najlepsi-ucitel-pedagog-ucitelka-ocenenie-praca-gettyimages.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: gettyimages
2. apríla 2019 Správy Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

V rámci Dňa učiteľov ocenilo mesto aj nitrianske pedagogičky za ich výnimočnú prácu

Počas uplynulého týždňa bolo v rámci Dňa učiteľov ocenených niekoľko nitrianskych pedagógov.

Deň učiteľov oslavujeme 28. marca a pri tejto príležitosti aj mesto Nitra ocenilo niekoľko svojich pedagógov z viacerých typov mestských škôl. Ocenenie si prevzalo spolu 20 učiteliek, z toho 9 zo základných škôl, 10 z mestských materských škôl a jedna z Centra voľného času v Nitre. Vedenie mesta odovzdalo pedagogičkám ďakovné listy v nitrianskej Synagóge.

Ocenenie za dobré výsledky v riadiacej práci aj za zapojenie školy do medzinárodného projektu si prevzala riaditeľka ZŠ Škultétyho Henrieta Martincová. Uznanie získala aj riaditeľka MŠ Staromlynská Martina Veseľková, ktorá dlhé roky realizuje environmentálne projekty Zelená škola.

Za aktívne zapájanie školy do projektov bola ocenená zástupkyňa riaditeľa ZŠ Fatranská Slavomíra Palková, za vytváranie kreatívneho prostredia a schopnosť viesť kolektív ocenili zástupkyňu riaditeľky ZŠ Nábrežie mládeže Miroslavu Nocianovú.

Ocenené boli aj učiteľky zo základných škôl a vychovávateľky

Zo ZŠ Benkova si ocenenie prevzala učiteľka Marianna Štangová a to za úspešnú prípravu žiakov na súťaže v anglickom jazyku a za vybudovanie školskej knižnice. Učiteľka MŠ Hospodárska Monika Hajtingerová získala ocenenie za dlhoročné koordinovanie medzinárodného projektu Ahoj kamarát. Z MŠ Okružná bola ocenená Eva Golasová za pedagogické majstrovstvo, učiteľka MŠ Topoľová Nikoleta Fintová získala ocenenie za integráciu digitálnych technológií do edukačného procesu. Za mimoriadne výsledky pri rozvíjaní zručnosti detí pri grafomotorike, matematike a pri práci s informáciami ocenili učiteľku MŠ Beethowenova Petru Findorovú a učiteľku MŠ Čajkovského Máriu Šimunekovú za koordinovanie školského projektu Tvorivá dramatizácia, dramatická hra a improvizácia.

Ocenenie si prevzala aj vychovávateľka z CVČ Nitra, Jana Valentová, ktorá dlhé roky organizuje podujatia pre deti z marginalizovaných komunít. Vychovávateľka ZŠ kráľa Svätopluka Miroslava Baracká bola ocenená za presadzovanie pozitívnych pedagogických hodnôt a vychovávateľka ZŠ Tulipánová Oľga Krúpová za organizáciu školských projektov.

Na istý čas som učiteľstvo zavesila na klinec nazdávajúc sa, že mi táto práca chýbať nebude. Po čase, keď sa mi o žiakoch začalo snívať, som prišla na to, ako veľmi som sa mýlila a k svojmu povolaniu som sa vrátila,“ povedala v ďakovnom príhovore Miroslava Luková. Učiteľka zo ZŠ Na Hôrke sa zanietene venuje talentovaným žiakom a svojím príhovorom ďakovala v menej všetkých ocenených.

Img_1884.jpg
Foto od čitateľa

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X