Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bilbordy nitra mesto odstranenie mapy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: maps.google.com
20. februára 2019 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA Diskusia()

Z Nitry zmizlo tento rok už 15 nepovolených reklamných stavieb, radnica sa zamerala už aj na bigbordy

Pred dvoma rokmi bolo v Nitre odstránených 103 reklamných stavieb, v minulom roku 111.

Mesto Nitra pokračuje v boji proti vizuálnemu smogu. Od začiatku roka 2019 zatiaľ odstránilo 15 nepovolených reklamných stavieb. Každoročne ich z ulíc zmizne viac ako sto. Okrem bilbordov sa v poslednom období radnica zamerala už aj na veľké reklamné stavby – bigbordy.

Ako informoval Andrej Jančovič z nitrianskej radnice, nepovolené reklamné stavby miznú nielen priamo v meste, ale aj na prístupových cestách. Mestské zastupiteľstvo totiž schválilo, že medzi reklamnými zariadeniami musia byť odstupy minimálne 200 metrov. Takto sa podarilo vyčistiť napríklad príjazd zo Zlatých Moraviec do Nitry.

Pred dvoma rokmi bolo v Nitre odstránených 103 reklamných stavieb, v minulom roku 111. Počet a umiestnenie nepovolených reklamných stavieb sa však neustále mení, aj preto sú nutné pravidelné kontroly v teréne,“ uviedla referentka pre reklamné stavby Jana Remenárová z útvaru hlavného architekta na nitrianskej radnici. V prípade zistenia nepovolených stavieb nariadi mesto stavebníkom ich odstránenie na vlastné náklady.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X