Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jan_kecskes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj foto: www.facebook.com
12. septembra 2018 Správy NitraPolitika od NitraDeň.skSITA, © SITA 2018 Diskusia()

Kandidátom Ľudovej strany Pevnosť Slovensko na primátora Nitry je Ján Kecskés

Kecskésov volebný program má názov Pribina podľa panovníka Nitrianskeho kniežatstva.

Kandidátom Ľudovej strany Pevnosť Slovensko na primátora Nitry je Ján Kecskés, ktorý je poslancom Národnej rady SR za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽS NS). Ako uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii podpredseda hnutia Kotleba – ĽS NS Milan Uhrík, strana nebude stavať v Nitre vlastného kandidáta na primátora ani na poslancov a „ako sympatizant“ predstavil kandidatúru Kecskésa.

O Ľudovej strane Pevnosť Slovensko sa v médiách hovorí ako o záložnej strane kotlebovcov pre prípad, že Najvyšší súd SR rozhodne o zrušení ich strany. „Pevnosť Slovensko je naša ďalšia stratégia. Tento národný subjekt bude ešte národnejší, ešte sociálnejší a ešte viac kresťanský. Bližšie informácie sa občania dozvedia počas predvolebnej kampane,“ povedal Kecskés. Slovo pevnosť používal v minulosti aj Adolf Hitler v nacistickom Nemecku, keď hovoril o Pevnosti Európa.

Kecskésov volebný program má názov Pribina podľa panovníka Nitrianskeho kniežatstva. Písmená tohto slova značia sedem priorít kandidáta na primátora – príležitosť, rozvoj, investície, bezpečnosť, inovácie, Nitrančania sebe a aktivita. Jednotlivé priority plánuje bližšie predstaviť verejnosti počas svojej kampane. Jeho kandidatúru podporuje deväť kandidátov na poslancov. „Kampaň si budeme financovať sami vlastnými prostriedkami. Financovanie bude zverejnené v zmysle platnej legislatívy,“ povedal Kecskés.

Podľa jeho slov budú pokračovať občianske hliadky, s ktorými začali v Nitre ich sympatizanti tento rok. Cieľom má byť podľa Kecskésa zvýšiť pocit bezpečia u ľudí. Prvé hliadky sa objavili začiatkom roka v obchodných centrách, pokračovali počas leta v autobusoch MHD a teraz na jeseň plánujú ďalšie. Hliadky pozostávajú z piatich až 15 dobrovoľníkov, ktorí sa prechádzajú po verejných miestach, kde je zvýšený pohyb ľudí.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X