Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Odovzdavanie seku ms benkova.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZŠ Benkova 34
26. júna 2018 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skTS, © NitraDen.sk Diskusia()

Školáci na Benkovej dostali 2 500 eur na nákup kníh

Šek v hodnote 2 500 eur na nákup kníh dostali žiaci ZŠ Benkova z Klokočiny. Výhru za pozíciu vice-laureáta v celosvetovej detskej osvetovej súťaži Mladí hrdinovia – Čitatelia sú lídri (Young Heroes – Readers are Leaders) v utorok slávnostne odovzdala vedúca nitrianskej pobočky jazykových kurzov Helen Doron English Lucia Jechová koordinátorke programu Jane Moravčíkovej.

Nitrianska čitateľská iniciatíva Odlož telefón a siahni po knihe (Leave the Phone and Take a Book) získala prémiu pre charitatívnu či neziskovú organizáciu podľa vlastného výberu, zvolila si práve ZŠ Benkova. Zámerom kampane bolo originálnymi formami spopularizovať čítanie medzi dorastujúcou generáciou.

„My sme konkrétne oslovili 25 škôlok, 37 škôl, ale aj miestnu knižnicu. Koncept sme postavili na zbieraní fotografií a kresieb sprevádzaných esejami v anglickom jazyku, napokon sme ich dostali takmer tri stovky. Na záver sme zorganizovali tematický karneval. Sme šťastní, že účastníci naozaj dali svoje telefóny bokom a namiesto nich si zobrali do rúk literatúru. Spoločne sme dosiahli zmenu a budeme pokračovať v takomto podnecovaní detí aj po súťaži,“ skonštatovala koordinátorka Lucia Jechová. Zo ZŠ Benkova sa do projektu zapojilo viac ako 200 žiakov.

„Z vyhraných prostriedkov a fondov sme ocenili aj ďalšie školy a škôlky, ktoré sa zapojili do projektu. Konkrétne MŠ Alexyho, MŠ Štiavnicka, MŠ Párovská a ZŠ Beethovenova dostali 100-eurové poukážky a Súkromná stredná umelecká škola dizajnu na Škultétyho 50-eurovú,“ dodala L. Jechová.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X