Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Sportove naradie 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slovenská gymnastická federácia
28. marca 2018 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2018 Diskusia()

Štrnásť základných škôl dostane gymnastické náradie

Všetkých 14 mestských základných škôl v Nitre dostane gymnastické náradie. Ide o spoločný projekt Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) a mesta Nitra, ktoré nesie tento rok titul Európske mesto športu 2018. Jeho cieľom je zastaviť negatívny trend znižovania pohybovej zdatnosti detí, motivovať ich k športovaniu a zatraktívniť pre ne prostredie v telocvičniach.

„Partnerstvo s mestom Nitra nám tento rok umožní zabezpečiť potrebné materiálne vybavenie pre školy a poskytnúť vyučujúcim odborné zastrešenie,“ uviedol prezident SGF Ján Novák. Podľa neho je motivujúce prostredie jedným z rozhodujúcich faktorov, ako pritiahnuť deti k pohybu. Zástupcovia SGF učiteľov vyškolia, ako náradie správne používať pri cvičení s deťmi.

„Faktom je, že pohybová zdatnosť detí dlhodobo klesá. Dnes je pre žiakov problém spraviť obyčajný kotúľ,“ poukázala učiteľka 1. stupňa s aprobáciou telesnej výchovy na Základnej škole Tulipánová v Nitre Mária Hollá. Iniciatíva nadväzuje na úspešnú spoluprácu s Banskou Bystricou, SGF v minulom roku vybavila novým gymnastickým náradím 11 základných škôl v meste.

Sportove naradie 2.jpg
Slovenská gymnastická federácia

Chuť športovať

Mesto Nitra dostalo z rozpočtovej rezervy predsedu vlády 99-tisíc eur na „podporu a rozvoj športovej kultúry a zručnosti predškolskej a školskej populácie.“ Z toho 63-tisíc eur pôjde na gymnastické vybavenie pre 14 základných škôl v Nitre, 26-tisíc na športové vybavenie pre 26 materských škôl a 10-tisíc eur na nákup rôznych lôpt pre nitrianske základné školy. Ako povedal primátor Nitry Jozef Dvonč, v meste má šport pevnú tradíciu, vyrástlo tu množstvo špičkových reprezentantov ako futbalista Ľubomír Moravčík, hokejista Jozef Stümpel či chodec Matej Tóth. „Verím, že aj vďaka tomuto projektu naštartujeme u najmladšej generácie chuť aktívne sa hýbať a športovať,“ povedal.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X