Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bicykel, cyklotrasa
ilustračné: pixabay.com
28. novembra 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2017 Diskusia()

Zo Šale do Dusla vybudujú cyklotrasu dlhú 3,5 kilometra

Mesto Šaľa vybuduje cyklotrasu medzi mestskou časťou Veča a závodom Duslo Šaľa. Bude to prvá cyklotrasa v Šali, samospráva na ňu získala nenávratný finančný príspevok z eurofondov 1 127 855 eur. Celkové náklady predstavujú 1 187 216 eur, zvyšok tvorí spolufinancovanie mesta.

Súčasťou cyklotrasy s dĺžkou 3,5 kilometra bude verejné osvetlenie, nové parkovisko pre bicykle pri Dusle aj dva priechody cez kanály. Pri výstavbe sa bude už teraz počítať s budúcou okružnou križovatkou medzi Šaľou a Duslom, ktorá je súčasťou plánovaného obchvatu mesta. „Najskôr to bude možno pôsobiť trošku zvláštne, že uprostred cyklotrasy bude taký malý kruh, ale keď sa k tomu dobuduje obchvat, tak ľudia uvidia, prečo to tak bolo spravené,“ informoval primátor Šale Jozef Belický.

Ako informuje mesto na svojej internetovej stránke, usporiadané sú už majetkovoprávne vzťahy k pozemkom a vydané je aj stavebné povolenie. Teraz čaká samosprávu výber dodávateľa a na jar 2018 chce začať s výstavbou, ktorá bude trvať maximálne šesť mesiacov. Primátor Belický očakáva, že záujem ľudí o cyklotrasu bude veľký. V súčasnosti ľudia nechodia do práce na bicykli vzhľadom na bezpečnosť.

„Okrem spoločnosti Duslo je v areáli aj poliklinika, ktorú ľudia navštevujú, máme tu aj plaváreň. Tí, ktorým to zdravotný stav umožní, určite budú mať záujem ísť na bicykli, najmä v letných mesiacoch alebo ak to počasie dovolí,“ uviedol.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X