Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
JAGUAR: Výstavba závodu v Nitre
ilustračné: SITA
20. októbra 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2017 Diskusia()

Radnica chce rokovať s investormi o tom, kto zaplatí prepravu pracovníkov

Priemyselný park Nitra – Sever sa rozrastá o nových investorov, čo so sebou prinesie aj zvýšené nároky na počty spojov MHD do tejto lokality. Okrem automobilky Jaguar Land Rover do Nitry prichádzajú aj rôzne subdodávateľské firmy, spolu vzniknú tisícky nových pracovných miest.

Z radov mestských poslancov zazneli hlasy, že prepravu pracovníkov by si mali firmy financovať sami. „Spoje do priemyselného parku by sme mali vypustiť z objednávky služieb vo verejnom záujme. Myslím si, že tie firmy nie sú chudobné a keď chcú v tomto priemyselnom parku fungovať a zvážať tam ľudí, nech sa páči, môžu si objednať túto dopravu,“ povedal nezávislý poslanec Miloš Dovičovič.

Primátor Nitry Jozef Dvonč reagoval, že na túto tému bude rokovať. „Momentálne to berie každý tak, že je to naša povinnosť. My máme nejaké kompetencie a máme na to aj určité príjmy. Ale budeme rokovať, využijeme každú možnosť,“ povedal. Zároveň podotkol, že Jaguar Land Rover avizoval, že 90 percent prepravy svojich pracovníkov si zabezpečí vlastnou dopravou. Pre mestskú autobusovú dopravu bude zvyšných desať percent znamenať zvýšenie počtu cestujúcich o 300 ľudí denne. „To nie je zase také strašné číslo prepraviť v ôsmich alebo desiatich autobusoch 300 pracujúcich,“ myslí si primátor.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X