Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
HK Banská Bystrica, HK Nitra, play off, hokej
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hromadná šarvátka počas 2. zápasu finále play-off slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 medzi HC´05 iClinic Banská Bystrica a HK Nitra. Foto: SITA
16. apríla 2017 Šport NitraHokej od NitraDen.skSITA, © SITA 2017

FOTO: Nitra uspela v Banskej Bystrici a vyrovnala stav série

Hokejisti Nitry uspeli v nedeľňajšom druhom finálovom zápase play-off slovenskej Tipsport ligy 2016/2017 na banskobystrickom ľade tesne 4:3 a stav série s HC ´05 iClinic Banská Bystrica, hranej na štyri víťazstvá, vyrovnali na 1:1.

Hrdinom duelu sa stal Marek Tvrdoň, ktorý v 58. min rozhodol o triumfe úradujúceho majstra spod Zobora. V sobotňajšom úvodnom súboji Nitrania podľahli pod Urpínom presvedčivo 1:4.

Nedeľňajší zápas začali lepšie hostia a 8. min poslal mužstvo Nitry do vedenia obranca Matúš Rais. Hráči Banskej Bystrice, ktorí by chceli vybojovať premiérový majstrovský titul, však kontrovali hneď dvakrát: najskôr vyrovnal kanadský útočník Brock Higgs a potom sa presadil aj Dávid Buc. Do kabín na prvú prestávku sa však odchádzalo za nerozhodného stavu – postaral sa o to v 20. min ďalší kanadský zakončovateľ, ale v nitrianskom drese Judd Blackwater.

HK Banská Bystrica, HK Nitra, play off, hokej
Sprava: Pavol Skalický z HC ´05 iClinic Banská Bystrica a Radoslav Macík z HK Nitra. Foto: SITA

Keď v 23. min skóroval český útočník Banskej Bystrice Petr Kafka, zdalo sa, že by sa pre domácich mohol opakovať víťazný scenár zo sobotňajšieho prvého finálového duelu. Nestalo sa tak, pretože hostia v tretej tretine dokázali otočiť nepriaznivý stav. V 46. min vyrovnal obranca Karol Korím a 128 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času rozhodol o víťazstve Nitry spomenutý Marek Tvrdoň.

Ďalšie dva finálové duely Tipsport ligy sa uskutočnia na nitrianskom ľade, a to v stredu 19. 4. a o deň neskôr vo štvrtok 20. apríla, vždy so začiatkom o 18. hodine.

HK Banská Bystrica, HK Nitra, play off, hokej
Branislav Kubka z HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Foto: SITA

Hokej – Tipsport liga 2016/2017 – Finále play-off – druhý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

HC ’05 iClinic Banská Bystrica – HK Nitra 3:4 (2:2, 1:0, 0:2) – stav série 1:1

Góly: 15. Higgs (T. Surový, Kubka), 18. D. Buc (Maione), 23. Kafka (M. Rosandič) – 8. Rais (Mezei), 20. Blackwater (Ordzovenský), 46. Korím, 58. M. Tvrdoň (Kutálek)
Vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: 32. M. Versteeg (Nitra) DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer (všetci ČR), 2 841 divákov

HK Banská Bystrica, HK Nitra, play off, hokej
Matthew Maione (prvý zľava), Jordan Hickmmott (druhý zľava), obaja z HC ´05 iClinic Banská Bystrica, Michal Krištof (vľavo v pozadí) a Tibor Kutálek (úplne vpravo), obaja z HK Nitra. Foto: SITA

Zostavy:

Banská Bystrica: Bacashihua (21. Lawson) – Wishart, Maione, Kubka, Sersen, J. Carlsson, V. Mihálik, I. Ďatelinka, M. Rosandič – D. Buc, T. Surový, Hickmott – Kafka, T. Zigo, Belluš – Handzuš, Higgs, Skalický – Lamper, Bortňák, Matoušek
Nitra: Hartzell – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, M. Versteeg, Meland, Korím, Pupák – Blackwater, Marek Slovák, Macík – Kutálek, Krištof, M. Tvrdoň – F. Bajtek, Timotej Šille, J. Šiška – J. Štefanka, L. Paukovček, Piačka

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X