Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Nemocnica_chirurgia_franophoto.jpeg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ilustračné: franophoto, © NitraDen.sk
7. februára 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.sk© NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.

Fakultná nemocnica nemusí odkladať operácie, prijala lekárov

Fakultná nemocnica v Nitre už nemusí odkladať operácie pre nedostatok anesteziológov. K 1. marcu bude mať Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny o šesť lekárov viac. V súčasnosti ich tam pracuje 22, z toho je 12 atestovaných.

„Budúci rok, keď bude viac ako 14 nových atestovaných lekárov a celkový počet bude 30, dostali by sme sa k štandardnému počtu zamestnancov Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny, ktorý Fakultná nemocnica Nitra potrebuje na fungovanie,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková. Ako ďalej dodala, nemocnica síce momentálne nie je v stave, že by potrebovala operácie odkladať, no jej chirurgický potenciál je väčší, ako vie momentálne poskytnúť na operačných sálach.

Od 1. marca bude v nitrianskej nemocnici pracovať o 11 lekárov viac. Šesť z toho bude na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, dvoch prijali na kardiológiu a po jednom lekárovi na gynekológiu, ústav psychológie a chirurgiu. Lekárov je však stále málo. „Nitra stále hľadá nových lekárov, ako je uvedené na webe nemocnice,“ uviedla Timková.

Podľa oznamu na svojej internetovej stránke príjme nemocnica do pracovného pomeru lekárov na Kliniku anesteziológie a intenzívnej medicíny, Kliniku ORL, Neurochirurgickú kliniku a Kardiologickú kliniku. Hľadá aj stomatochirga, aby mohla zachovať stomatochirurgické oddelenie. To od februára nefunguje, pretože primár oddelenia odišiel do dôchodku. „Vzniknutý stav je momentálne v štádiu riešenia,“ povedala Timková.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X