Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bonul
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné: www.bonul.sk
2. júna 2016 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSME, domov.sme.sk

Nitrianska firma spájaná s Ficom získala zákazku za šesť miliónov eur od Sociálnej poisťovne

Nitrianska súkromná bezpečnostná služba Bonul sa dostala k ďalšej lukratívnej zákazke. Sociálnu poisťovni postráži za 6 miliónov eur. Pred rokom vyhrala tender na stráženie Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Vtedy si na svoje konto pripísala 1,6 milióna eur.

S informáciu o lukratívnej zákazke prišiel denník SME, ktorý sa odvolal na upozornenie podpredsedníčky parlamentu. Lucia Nicholsonová (SaS) na túto zákazku upozornila prostredníctvom blogu.

Podľa informácií, ktoré denník SME uverejnil, je majiteľom Bonulu Miroslav Bödör, ktorý je švagrom šéfa policajného prezídia Tibora Gašpar. V krátkom čase je to už druhý tender, ktorý vyhral Bonul, a preto vyvoláva pochybnosti. Vlani získala táto nitrianska firma zákazku na stráženie Všeobecnej zdravotnej poisťovne. „Je podozrenie, že v tendri súťažila len naoko so spriaznenou firmou,“ uvádza SME.

Bonul stráži viacero štátnych inštuitúcií, napríklad Ministerstvo hospodárstva, Správu štátnych hmotných rezerv či Slovenský vodohospodársky podnik. Na všetky spomenuté inštitúcie má vplyv strana Smer.

Do portfólia objektov, ktoré Bonul stráži, si po novom môže pridať aj Sociálnu poisťovňu. „O zákazku na stráženie Sociálnej poisťovne za šesť miliónov eur bez DPH súťažil Bonul sám so sebou a vyhral. Jediného súpera v tendri, konzorcium firiem K.G.V. Security z Bratislavy, vylúčili pre nesplnenie podmienok,“ uvádza SME.

Zmluvu tesne pred svojim odchodom zo Sociálnej poisťovne podpísal jej generálny riaditeľ a poslanec Smeru Dušan Muňko. Ako píše SME: „Kontrakt je uzavretý na dva roky alebo až do vyčerpania predplatených činnosti vo výške skoro šesť miliónov eur.“

Nitriansky Bonul má nadštandardné vzťahy aj so samotným premiérom Róbertom Ficom (Smer). Predseda vlády totižto pred dvoma rokmi rečnil na večierku tejto súkromnej bezpečnostnej firmy. S touto informáciou prišiel týždenník Plus 7 dní.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X