Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kopeckymichal.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
13. mája 2016 Rozhovory od NitraDen.sk© NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.

Rozhovor s Nitranom Michalom Kopeckým: Toto radí chlapom, aby mali úspech u žien

Nitran Michal Kopecký je zakladateľom najpopulárnejšieho slovenského blogu o mužoch, ženách a vzťahoch akozbalit.sk, ktorý navštívilo viac než 1,7 milióna ľudí a je autorom prémiových kurzov, ktorými do dnešného dňa prešlo vyše 1000 chlapov. Najnovšie sa z Michala stal aj spisovateľ, nedávno mu vyšla kniha s názvom Príťažlivosť, ktorá atakuje popredné priečky v počte predaných výtlačkov.

Pre koho je kniha určená a o čom je?
Moja najnovšia kniha Príťažlivosť pomáha chlapom, aby priťahovali ženy úplne prirodzene tým, akí sú, bez miliónov na účte, bavoráka v garáži, tehličiek na bruchu či výzoru Taliana. Príťažlivosť je totižto tá “iskra” či chémia”, ktorú ženy tak zúfalo na chlapoch hľadajú a potrebujú. Verím tomu, že keď budú chlapi pracovať primárne na sebe, svojom sebavedomí, hodnote, príťažlivosti, charizme či komunikácii, nebudú musieť ženy baliť na rôzne naučené triky či finty baličov. Zároveň v nej vyvraciam mnohé mýty, ktorým sme za tie roky výchovy, amerických filmov, románov či od kávičkových kamarátok uverili. Očividne nie je v dnešných vzťahoch medzi mužmi a ženami niečo v poriadku a mojím poslaním je pomôcť chlapom stať sa schopnejšími a príťažlivejšími a prinášať tak ženám lepšie zážitky.

Chlapom radíš „ako na ženy“ už dlhšiu dobu, či už prostredníctvom svojho blogu akozbalit.sk alebo cez videá. Čo ťa motivovalo k tomu, aby si svoje skúsenosti zhmotnil v podobe knihy?
Už vyše 4 roky publikujem články, točím videá a robím prémiové kurzy pre chlapov. Moje prémiové programy stoja od 300 do 1000 eur a uznávam, že nie každý si ich môže dovoliť. Prichádzalo množstvo podnetov, či nevytvorím aj nejakú dostupnejšiu verziu. Vzal som teda to najlepšie z princípov ohľadom budovania príťažlivej osobnosti chlapa a dal ich do knihy, ktorú si môžu ľudia kúpiť za pár eur. Najprv som to odmietal, pretože okolo knihy je veľa práce. Ale povedal som si, že keď chcem dostať moje poslanie a myšlienky medzi viac ľudí, potrebujem zvoliť aj inú formu. A kniha je na to ideálna.

Nájdu čitatelia v knihe sumár tohto, čo si doteraz publikoval online, alebo aj nejaké rady navyše?
Obsah, ktorý som dal do knihy Príťažlivosť, je najmä z mojich prémiových platených kurzov. V nich je ešte stále vyše 80% originálneho obsahu, ktorý som nikde na blogu či v radách zdarma nespomínal. Blog je skôr taká ochutnávka. A áno, niečo z obsahu knihy nájdu ľudia aj na mojom blogu, ale každú z kapitol som doplnil o príbehy a skúsenosti, ktoré som doteraz nikde nezverejňoval. Čiže v mnohom je unikátna.

S akými najčastejšími otázkami sa na teba obracajú chlapi? Sú to také tie klasické, ako ženu osloviť, ako ju pozvať na rande a podobne? Alebo sa nájdu aj takí, ktorí ťa svojimi otázkami zaskočia?
Za tie roky sa ma chlapi už spýtali asi na čokoľvek a málo vecí ma zaskočí. Mám zozbieraných vyše 5 000 otázok od chlapov a mnohé sa opakujú. Ako hovoríš, tak väčšinou je to klasika typu:
“Čo jej mám povedať?”
“O čom sa s ňou mám baviť?”
“Ako jej mám povedať, že sa mi páči?”
“Ako ju zaujať a nebyť len jej kamarát?”
Nájdu sa však aj experti, ktorí chcú získať bývalú, staršiu ženu, prebrať ženu inému chlapovi či takí, ktorých zaujíma, ako sa žien zbaviť.

Keby si mal prezradiť tri najzákladnejšie rady, ako zbaliť ženu, ktoré by to boli?

  • Byť CHLAP
  • Makať neustále na sebe
  • Nepchať sa ženám do zadku

Pravdaže, mohol by som pokračovať nejakým desatoro alebo 100 zlatými pravidlami, toto je základ, z ktorého všetko ostatné vychádza.

Dostávaš od chlapov, ktorí vďaka tvojim radám uspeli, spätnú väzbu?
Pravidelne mi píšu chlapi, ako si konečne našli priateľky, ženy, zvýšilo sa im sebavedomie, zlepšila komunikácia a priniesli do svojho života viac žien a sexu. Vždy ma poteší takáto spätná väzba, keď moje rady niekomu fungujú a aplikujú ich. Robím s nimi na svojom blogu rozhovory či videá a vytvoril som Sieň slávy, kde každého takéhoto chlapa uverejňujem. Už ich je tam vyše 150. A mnohí (ktorých je väčšina) ani nemajú potrebu mi to napísať, ale rovno tým žijú. Dokonca mi píšu aj ženy, že si v mojich radách našli niečo pre seba a aplikujú to pri chlapoch.

Podobných stránok, ktoré sa snažia radiť „ako na to“ je viacero, čím sa podľa teba odlišuje tá tvoja, keďže patrí k najviac navštevovaným?
Áno, všimol som si, že ich zrazu vzniká ako húb po daždi. Keď vidia, že niekomu niečo funguje, je bežná prax, že sa to snažia okopírovať. Čo sa mi deje bežne. Keď som prišiel na trh začiatkom roka 2012, boli tu nejaké platené školy zvádzania a jeden blog, ktorý dokonca radil v článkoch zdarma. Ten však po roku skončil. Mnohí moji bývalí autori si vytvorili vlastné projekty a išli vlastnou cestou. Moja stratégia a poslanie je však od začiatku také, ktoré milujú aj ženy. Nesnažím sa totiž chlapov učiť rôzne baliace finty a taktiky (ako ostatní), ale mojím poslaním je pomôcť chlapom stať sa prirodzene príťažlivejšími a schopnejšími a tým prinášať ženám lepšie zážitky. Základom je, že hlavne ženy moju prácu šíria a schvaľujú.

Tvrdíš, že chlap by mal byť zlý na 80%. Čo si pod týmito zlými vlastnosťami predstavuješ?
Aby som to trochu bližšie vysvetlil. Ide o môj Princíp príťažlivosti 80/20, ktorý opisujem aj v knihe Príťažlivosť. Platí dokonale aj pre mužov, aj pre ženy. Vychádza z toho, že ženy chcú milých, dobrých a pozorných chlapov – áno, ale až do vzťahu. Primárne ich priťahujú “zlí chlapci”, ktorí sú vášniví, nespútaní, nedostupní, sú výzvou, dominantní, sebavedomí a spôsobujú ženám skôr vlhko v nohavičkách”. Najprv je teda potrebné vyvolať túto sexuálnu príťažlivosť, aby chcela žena s chlapom niečo riešiť, až potom sa zamýšľa nad tým, či je vhodný aj do vzťahu. A to isté platí aj pri ženách. Chceme do vzťahu pozorné a starostlivé ženy, ktoré budú skvelé gazdiné a budú nás reprezentovať. Sexuálne nás však priťahujú v prvom rade ženy, ktoré sú sebavedomé, flirtujú, zvodne sa obliekajú, sú nedostupné a vášnivé.

Naznačil si, že vo veľkej miere tvoj blog navštevujú aj ženy, s čím sa na teba obracajú ony?
Ženy sú prirodzene zvedavé. Neustále mi píšu, že by som mal konečne spraviť niečo aj pre ne. Väčšina konceptov, ktoré zdieľam s chlapmi, hravo fungujú aj pre ženy. Len si ich treba obrátiť na seba. Veľa žien, ktoré mi píšu, sa chcú viac vyznať v chlapoch. Prečo sa im teraz neozýva, či ich chce, ako myslel tamto i toto… A ako zistia, ako ich ten chlap berie a či ich chce len na to jedno alebo z toho niečo môže byť.

Si ženatý, akú „taktiku“ si zvolil na svoju manželku v časoch, keď si ju ešte len balil?
Taktika bola jednoduchá. Nepokašľať to tak, ako som to pokašľal pri mnohých pred ňou, o ktoré som sa snažil. Potom už ide všetko samo. A tým, že som mal pred ňou množstvo skúseností a stretával som sa aj s inými ženami v tej dobe, tak som sa necítil pod tlakom, užíval som si to a nič som od toho neočakával. A vidíte, vyšlo to a dnes sme už vyše 4 roky spolu.

Ženy tvrdia, že každá je iná a osobitá. Myslíš si to isté? Lebo ak by to tak bolo, potom by univerzálne rady chlapom nepomáhali?
Súhlasím s tým, že ženy sú jedinečné bytosti a odjakživa ma fascinovali. Každá je niečím výnimočná a iná. Je tu však niekoľko vecí, ktoré majú ženy spoločné. O tom hovoria už moje princípy a metódy, ktoré zdieľam s chlapmi na blogu i v knihe. Neplatia však na každú a vždy sa nájde nejaká výnimka, ktorá ma prekvapí. Keby to bolo tak jednoduché, že existuje jedna univerzálna poučka, vďaka ktorej každý chlap zbalí ktorúkoľvek ženu, tak by to nikoho nebavilo. Milujeme výzvy a ženy sú predsa len rozmanité stvorenia.

Vrátime sa späť k tvojej knihe Príťažlivosť, ktorá vyšla len nedávno, no už patrí k TOP predávaným knihám. Čím si vysvetľuješ jej úspech?
Tých faktorov je niekoľko, ktoré sa pospájali a vzniklo momentum. Viem, o čom píšem, a téma vzťahov fascinuje mužov aj ženy všetkých vekových kategórií. Mal som od začiatku jasný plán, štruktúru písania knihy, dal som do nej tie najlepšie koncepty, propagujem ju cez viaceré kanály, spolupracujem s partnermi a ľudia sa podieľali na tvorbe obálky. A kniha je cenovo dostupná pre masy.

Dostal si už na knihu nejaké slovné reakcie? Ako ju vnímajú tvoji čitatelia?
Podelím sa o jednu, ktorú som dostal od Michala:

“Ahoj Miško! to ti prostě musím napsat, včera jsem si od tebe objednal knihu a dneska mi dorazila na místo určení… okamžitě jsem se do ni začetl a už jsem na 59té straně a musím říct, že je to super! Skvěle se to čte. Jsi ten, co něco dokázal pro druhé, jen tak dál. PS: je fajn, že jsi díky te knize ( jak tam sám zmiňuješ) dal možnost se něco naučit i pro ty, co jsou momentálně studenti a tvé kurzy si nemohou dovolit, já rozhodně budu dále o tvé knize hlásat a doporučovat všem (stejně jako ve třídě a i mimo třídu dnes). Bylo by fajn, kdyby se taková kniha dostala do rukou všech!

Plus niektorí muži a ženy mi už poslali fotku s mojou knihou, čo poteší.

Úspech tvojej knihy je pre teba zrejme motivujúci. Môžu v budúcnosti čitatelia očakávať pokračovanie? Prípadne ďalšiu knihu, ktorá sa zameria na iné vzťahové aspekty?
Už pri písaní prvej knihy som pochopil, že len pri nej to nezostane. Určite vznikne aj pokračovanie či konkrétnejšie zameranie sa na komunikáciu či vzťah. Ale čo môžem prezradiť je, že chystám (snáď ešte tento rok) verziu Príťažlivosti aj pre ženy.

Michalovi ďakujeme za rozhovor a želáme mu veľa úspechov.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X