Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
elektronizácia, mestská stránka
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Za realizáciu projektu sú zodpovední Roman Gajdošík – architekt projektu (sprava doľava), Richard Civáň – projektový manažér za mestský úrad a Peter Ďorďay – projektový manažér spol. Microcomp. Foto: © NitraDen.sk, iDen Media s.r.oMarek Štrba, © NitraDen.sk, iDen Media s.r.o Za realizáciu projektu sú zodpovední Roman Gajdošík – architekt projektu (sprava doľava), Richard Civáň – projektový manažér za mestský úrad a Peter Ďorďay – projektový manažér spol. Microcomp.
21. decembra 2015 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.sk © NitraDen.sk, iDen Media s.r.o

Mesto dokončilo elektronizáciu služieb. V rámci projektu ponúkne obyvateľom celkovo 154 služieb

Mesto Nitra ukončilo projekt elektronizácie služieb, na ktorý získalo z eurofondov 2,24 milióna eur. Občania už nebudú musieť chodiť na úrad, väčšinu služieb si vybavia pohodlne z domu prostredníctvom internetu. Projekt spustili od októbra a v týchto dňoch už obyvatelia nájdu rôzne tlačivá a formuláre na mestskej stránke www.nitra.sk.

„Cez tento projekt by sme mohli ľudovo povedať, že sme otvorili úrad na 24 hodín denne. Niektoré veci v projekte sa dajú vybavovať nepretržite. Teraz je potrebná informovanosť verejnosti a jej vzdelanie, aby vedeli správne využívať elektronické služby v komunikácií s úradmi,“ povedal primátor Nitry Jozef Dvonč.

Ďalej uviedol, že cieľom projektu je zvýšenie komfortu občanov mesta a ušetrenie ich času. Zníži sa administratívna záťaž pre obyvateľov a podnikateľov, zrýchli, zjednoduší a skvalitní spracovanie žiadostí a vzniknú „nepretržité úradné hodiny“ pre občanov využívajúcich elektronické služby. Projekt z Európskeho fondu regionálneho rozvoja mesto spolufinancovalo sumou 167-tisíc eur.

Vstupnou bránou k používaniu elektronických služieb je nový mestský portál. Mesto v rámci projektu ponúkne občanom 154 služieb na relevantných úsekoch správy. Je medzi nimi napríklad informovanie o hospodárení mesta a mestských organizácií, ohlasovanie porúch verejného osvetlenia a cestnej svetelnej signalizácie, ohlasovanie nelegálnych skládok, znečisťovania vodných tokov a životného prostredia či pripomienkovanie návrhu rozpočtu mesta. Občania na webe nájdu aj informácie o dani z nehnuteľnosti, za psa či za ubytovanie, zoznam registrovaných zvierat alebo tiež informácie o základných školách a materských školách.

Ako sa pre NitraDeň.sk vyjadril jeden z autorov projektu Peter Ďorďay, „nábeh elektronizácie je postupný, čiže nie všetci občania budú hneď využívať tento spôsob a komunikačný kanál. Mesto a iné inštitúcie sú povinné od 1. novembra 2016 komunikovať elektronicky s občanom alebo inými subjektmi. Nitra patrí k trom mestám na Slovensku, ktoré to už reálne spĺňajú. Je preto potrebné informovať verejnosť o ich možnostiach“.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X