Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
okradnutí ľudia, pozemky, landrover, jaguar
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.youtube.com
31. augusta 2015 Správy Nitra od NitraDen.sk© NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.

Špekulanti s pozemkami neušetrili ani chorých ľudí. Obrali ich o tisíce

Pani Balková nebude na podvodníkov, ktorí od nej prišli kúpiť pozemok pri Nitre, spomínať dobre. Namiesto 20-tisíc eur, ktoré by dostala od štátu, jej špekulanti „podarovali“ 1 346 eur.

Na videu, ktoré uverejnil Denník N, niekoľko ľudí vysvetľuje, ako sa nechali od podvodníkov nachytať.

Pani Balková celý postup opisuje: Osoby mali už všetko pozisťované a vedeli aj to, ktorá parcela komu patrí. Prišli už akoby na hotové a len potrebovali ľudí spracovať. Papiere a peniaze mali prichystané, chýbal im len podpis. A práve kvôli jednému podpisu prišla pani Balková o viac ako 18-tisíc eur.

Rovnakú skúsenosť má i niekoľkokrát operovaná pani Mišutová s manželom, ktorý je po mozgovej porážke. Im za 640 metrov štvorcových dali smiešnych 700 eur. Lenže, ako sama povedala, v tej chvíli si hovorila, že je mať lepšie vrabca v hrsti ako holuba na streche. A to je presne taktika, ktorá podvodníkom pomohla získať pozemky miliónovej hodnoty za tisícové sumy.

Špekulanti tvrdili, že sú z firmy Poľnohospodárska pôda, s. r. o., a vykupujú pozemky ako ornú pôdu. Premyslený plán im vyšiel, veď kto by tomu neuveril, nie?

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X