Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Horkýže Slíže, MUFUZA, burčiak
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
SITA
27. augusta 2015 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk© NitraDen.sk, iDen Media s.r.o.

Menu na víkend má tradične zaujímavú ponuku. Čo sa cez víkend bude diať?

Týždeň prešiel a opäť vám prinášame zoznam nápadov, tipov, odporúčaní, jednoducho – keďže nielen jedlom je človek živý – špeciálne voľno-časové menu. Pozrite sa, čo zaujímavé sa z nášho pohľadu tento víkend udeje. Dobrú chuť!

Kino pod holým nebom

V piatok si na Svätoplukovom námestí môžete pozrieť posledný film Bažant Kinematograf 2015. O 20.30 hod. bude na programe Trabantom až na koniec sveta.

Tradície i moderná zábava v jednom

V poradí už 14. tradičný jarmok sa uskutoční od piatka do nedele. Bude sa vyznačovať bohatým kultúrnym programom, skvostnou ponukou tovaru, chutných jedál a lahodných nápojov. Počas troch dní môžu obyvatelia Klokočiny a celej Nitry a okolia vidieť a počuť pestrú zmes žánrov a umeleckých zoskupení, zapojiť sa do rozličných súťaží a aktivít.

Vláčiková výstava

Áno, pravdepodobne to už viete, ale opakovanie je matka múdrosti. Výstava vláčikov sa v Mlynoch koná iba do nedele, takže navštívte svet železníc a ponorte sa do detských čias. V prípade zvedavých otázok vám autori skvostných železničných modelov radi na všetko odpovedia.

Ruky hore na festivale

Štvrtý ročník vlastného hudobného festivalu nitrianskej partičky Horkýže Slíže sa uskutoční v piatok v Nitre. Na festivale Slížovica sa opäť predstaví to najlepšie z domácej tvrdšej muziky a zároveň priateľov nitrianskeho kvarteta. Vydajte sa na autocvičisko SPU oproti Agrokomplexu a bavte sa.

Najlepšia ochutnávka

Priaznivci burčiaku sa aj tento rok stretnú 28. augusta v obci Moča na Burčákfeste. Nielen burčiak, ale aj kvalitné víno či rôzne iné kulinárske dobroty už na vás čakajú. Takže hor sa na cestu a vydajte sa okoštovať tohtoročný burčiak.

Jarmok ľudových remesiel

Oprašovanie starootcovských tradícií sa bude konať v sobotu v obci Nová Dedina prostredníctvom tradičného Čilejkárskeho jarmoku. Neodmysliteľnou súčasťou jarmoku budú remeselníci so svojimi tradičnými výrobkami, jarmočné cukrovinky a iné gastronomické lahôdky, pestrý kultúrny program, ako aj atrakcie pre najmenších. Slávnostné otvorenie sa koná o 13.30 hod.

Správna rozlúčka s letom

V sobotu sa v Hronských Kľačanoch bude konať originálna rozlúčka s letom a prázdninami. Uskutoční sa futbalové stretnutie tímu hercov, moderátorov, spevákov a bývalých športovcov MUFUZA s Kľačianskym futbalovým Béčkom plus legionármi. Pripravený je i sprievodný program – súťaže pre deti, tombola a autogramiáda. Príchod na futbalové ihrisko je o 14.30 hod., o 16. hodine sa začne hrať. Vstup je jedno euro.

Posledný večer v letnom kine

Posledný termín a posledná šanca pre film, ktorý ste doteraz na hrade nemali možnosť vidieť. Lyrická tragikomédia o láske dedinského poštára Jakuba a Rómky Jolanky si podmaňuje divákov už niekoľko desiatok rokov. „Rómeo a Júlia“ na dedine bez tragického vyvrcholenia, pričom znepriatelené veronské rody nahradila nevraživosť domácich vidieckych komunít – „bielych“ a Rómov. Hravé, láskavé a vtipné rozprávanie o jednej nežnej láske bude tak vynikajúcou bodkou za letom. Vstupné je dve eurá.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X