Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Spravodlivost sud pixabay
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ilustračné: pixabay.com
11. júna 2015 Správy NitraKrimi od NitraDen.skSITA, © SITA 2015 SITA

Bývalý podžupan Nitrianskeho kraja má na krku žalobu pre sporné tendre

V súvislosti s kauzou výstavby nového sídla krajského úradu v Nitre podali obžalobu na štyri osoby, u dvoch navrhli dohodu o vine a treste

NITRA 11. júna – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v pondelok na Špecializovaný trestný súd v súvislosti s kauzou výstavby nového sídla krajského úradu v Nitre obžalobu pre trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe na štyri osoby. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, pri ďalších dvoch osobách, vrátane bývalého podpredsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Vladislava B., podali návrhy na schválenie dohody o vine a treste.

Vladislava B. polícia v roku 2012 obvinila z machinácií pri verejných obstarávaniach, ktoré súviseli s výstavbou nového sídla krajského úradu. Spolu s ním boli obvinení aj riaditeľ Úradu NSK Peter N., bývalá úradníčka na úrade Gabriela Š. a podnikatelia Roman K., Emil G., Ľuboš M. a Emil B. Zákazky podľa polície prihrávali vopred vybraným firmám. Konkrétne prešetrovali tri sporné tendre do 30-tisíc eur z marca až septembra 2011. Prvá zákazka sa týkala obstarávania externého obstarávateľa, ktorý mal vybrať zhotoviteľa tejto stavby, a dve výberu firiem, ktoré mali vykonávať stavebný dozor. Okrem toho vtedy polícia prešetrovala aj tender na obstaranie právnych služieb pre Nitriansky samosprávny kraj.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X